Uzaktan eğitim uzatıldı, sınıfta kalma kaldırıldı

Uzaktan eğitim uzatıldı, sınıfta kalma kaldırıldı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar süreceğini açıkladı DİYARBAKIR YENİGÜN - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar süreceğini açıkladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Coronavirus'le mücadele içinde olduğunu belirten Bakan Selçuk, dünya ülkelerinin pek çoğundan önce uzaktan eğitime geçtiklerini hatırlattı. Selçuk, önlemler kapsamında uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. Selçuk, “Tüm velilerimizden ve öğrencilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları. 16 Mart 2020 tarihi itibariyle okulların kapanmasıyla bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde uzaktan eğitimi hayata geçirdik. Uzaktan eğitimdeki temel amacımız çocukların okuldan, dersten soğumamaları, sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz en hassas olduğumuz konudur. Bununla ilgili hassasiyetle çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

81 ilde bilgilendirme hattı

Selçuk, 13 Nisan 2020'den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ders sayısının 650 bini aştığı bilgisini paylaştı. Salgının yarattığını kaygıyı azaltmaya yardımcı olmak için kılavuzlar yayınladıklarını ifade eden Selçuk, 81 ilde bilgilendirme hattı kurdukları ifade etti. Öğrencilere bu süreçte bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Bakan Selçuk, güneşli ve güzel günlerin ülkeye en kısa sürede doğacağını temenni etti. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın temas içerisinde olduğunu kaydeden Selçuk, sosyal izolasyonla ilgili yapılması gerekenlerin yapılacağını kaydetti. Selçuk, telafi eğitiminin her yaş grubu ve her bölge için ayrı ayrı planlandığını belirterek, uzaktan eğitimin telafi eğitimi olduğunu söyledi.  LGS tarihiyle alakalı bilgi veren Selçuk, hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını belirtti.

‘Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak’

Bakan Selçuk, sınıf geçmeye ilişkin bir soruya, "Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Notları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.İkinci dönemde bir not verme söz konusu değil. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, zayıf not var ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler." cevabını verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.