Uzaktan eğitim uzatıldı!

Uzaktan eğitim uzatıldı!
Uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar devam edeceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının...

Uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar devam edeceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının tamamlanması ve telafisi konusunda, sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız" dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsü salgınıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Eğitimin uzaktan devam ettiğini belirten Fahrettin Koca, “Eğitimin bir süreliğine internet ve televizyon üzerinden veriliyor. Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin. Verilen ara uzatılacak, Sayın Bakanım birazdan söylemiş olacak. Çocuklarınızın sağlığı konusunda endişeli olmayın” dedi.

Velilere ve öğrencilere tedbirlere uyma çağrısı yapan Koca, “Unutmayın aldığımız tedbir kadar güçlüyüz. Unutmayın hayat eve sığar” diye konuştu.

‘SAYILARI DİJİTAL ORTAMDA PAYLAŞACAĞIZ’

Vaka ve ölü sayısını günlük olarak açıkladıklarını hatırlatan Koca, “Bundan sonraki dönemde, hem toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, solunum cihazına bağlı olan hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere, dijital ortamda her gün güncellenerek bunu paylaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“İlk vakalarımızdan olan iki hastalarımızın bilgisini vermek istiyorum” diyen Koca, şöyle devam etti:

“Bir hastamız 65 yaşında 8 gün yoğun bakımda kalan bir hastamız idi, o hastamız dün itibariyle taburcu oldu. Yine bir hastamız erkek 60 yaşında, o da bugün itibariyle taburcu oldu. Yoğun bakım şartlarında 7 gün kalıp sonra taburcu ettiğimiz bir hasta. O nedenle erken dönemde müdahale yapılmasının önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

Korona virüsü benzeri bir salgınla ilk kez karşılaşıldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime bu hafta başlandığını hatırlattı. Selçuk, “Bu hafta bizim test haftamızdı ama önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz. En kısa sürede yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar devam edeceğini açıklayan Selçuk, “Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının tamamlanması ve telafisi konusunda, sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız. Bilim Kurulu’nun da önerisiyle evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatma ihtiyacı doğdu ve 30 Nisan tarihi burada ortaklaşa bir kararla ortaya konuldu. 30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi konusund bir karar söz konusu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı zengileştirerek her türlü ihtiyacı karşılayacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.