Tutuklu yakınlarından Adalet Bakanlığı’na faks

Tutuklu yakınlarından Adalet Bakanlığı’na faks
Tutuklu yakınları cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine ilişkin Adalet Bakanlığı’na faks gönderdi Sertaç KAYAR DİYARBAKIR YENİGÜN - Tutuklu...

Tutuklu yakınları cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine ilişkin Adalet Bakanlığı’na faks gönderdi

Sertaç KAYAR

DİYARBAKIR YENİGÜN - Tutuklu yakınları cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı'na ve Adalet Bakanlığı’na faks gönderdi. Ofis Semti’nde bulunan  PTT Şubesi’nde bir araya gelen çok sayıda tutuklu yakınına Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yönetimi eşlik etti. Tutuklu yakınları tek tek bireysel olarak yazdıkları faksları Cumhurbaşkanlığı'na ve Adalet Bakanlığı’na faksladı. Faks gönderme işlemi ardından tutuklu yakınları tarafından kısa bir açıklama yapıldı.  Açıklamayı 1 Mart’tan bu yana tutuklu bulunduğu Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Ferhat Yıldız’ın annesi Hatun Yıldız okudu.

“Açlık grevindekilerin sağlık durumu kötü”

PTT’de olmalarının amacı açlık grevinde olan tutuklular ile dayanışmak olduğunu belirten Yıldız, sürdürülen açlık grevlerinin kritik aşamaya ulaştığını ve olası sonuçlarından ise endişe ettiklerini ifade etti. DTK ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eyleminin 159’uncu gününü geride bırakmak üzere olduğunu anımsatan Hatun Yıldız, Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerinde bulunanların sayılarının ise binleri aştığını ileri sürdü.  Söz konusu açlık grevi eylemlerinin talebinin hükümet cephesinde hala karşılık bulmadığını belirten Yıldız, “Tüm çağrılarımıza rağmen  Adalet Bakanlığı açlık grevi eylemlerini sürdüren yakınlarımızın talebini duymazdan geliyor. Ankara’ya kadar gittik. Şu an burada bulunmamızın amacı açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumlarının kritik aşamada olduğunu  dile getirmektir. Cezaevlerindeki açlık grevi eylemleri 120’nci günü aştı. Ölümler olmasın istediğimiz için şu an tutuklu aileler olarak Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazıp gönderiyoruz. Bizler çocuklarımızın her daim en büyük destekçileri olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.