Türkiye'de uyuşturucudan ölümler artıyor

Türkiye'de uyuşturucudan ölümler artıyor
AB Uyuşturucu Ajansı, Türkiye’de uyuşturucudan kaynaklı ölümlerin arttığına açıkladı. DİYARBAKİR - 2019 Avrupa Uyuşturucu Raporu Brüksel’de...

AB Uyuşturucu Ajansı, Türkiye’de uyuşturucudan kaynaklı ölümlerin arttığına açıkladı.

DİYARBAKİR - 2019 Avrupa Uyuşturucu Raporu Brüksel’de açıklandı. Raporda Türkiye’deki aşırı doz ölüm oranlarının son on yılda arttığına dikkat çekildi.

Adalet Bakanlığı verilerine göre 2011 yılında 105 kişi uyuşturucudan hayatını kaybederken 2016 yılında bu sayı 920’ye yükseldi.

Son resmi istatistiklere göre Türkiye’de 2017 yılında uyuşturucudan ölenlerin sayısı 941 oldu.

Türkiye’de 15-64 arası yaş grubunda en çok esrar kullanıldığı, bunu sentetik uyarıcılar ile kokainin izlediği belirtildi.

Rapora göre uyuşturucu madde kullanımı erkekler arasında daha yüksek ve Türkiye’de en çok 15-34 yaş arası erkekler uyuşturucu kullanıyor.

Türkiye’de ele geçirilen esrarın büyük bir bölümünün Batı Balkan ülkeleri ya da Fas’tan geldiği, kokainin ise Güney Amerika kaynaklı olduğu aktarılıyor.

Türkiye’de ele geçirilen sentetik uyarıcıların büyük bir bölümünün Hollanda ve Belçika’dan gönderildiği, sentetik kannabinoidlerin ise Çin, Avrupa ve ABD kaynaklı olduğuna dikkat çekiliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.