Türkiye'de 3 milyon 657 bin Suriyeli var

Türkiye'de 3 milyon 657 bin Suriyeli var
Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşadığını, bunun 1 milyonunun...

Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşadığını, bunun 1 milyonunun çocuk olduğunu açıkladı. Uslu, "Sığınmacıların ve Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret ve gerçekleri yansıtmıyor. İşlenen tüm suçların yüzde 3'ünün Suriyeliler tarafından işlendiğini gördük" dedi.

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplandı. Komisyonda konuşan Uslu, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerle ilgili toplumdaki tartışmalara değindi. Uslu, Türkiye’de bulunan Suriyelilere maaş verilmediğini, yardım yapıldığını anlattı.AK Partili Uslu şunları söyledi: “Hayatlarını idame ettirmeleri için yardım yapılıyor. Sığınmacıların ve Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret ve gerçekleri yansıtmıyor. İşlenen tüm suçların yüzde 3’ünün Suriyeliler tarafından işlendiğini gördük. Türkiye’de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor. Bunlara insani ve adalet duygusu temelinde yaklaşıyoruz. Göç isteğe bağlı bir durum değil. Savaştan kaçan sığınmacılar büyük bir travma yaşıyor. Türkiye’de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk var.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.