‘Toplum olarak engelleri kaldıralım’

‘Toplum olarak engelleri kaldıralım’
Dünya Engelliler günü dolayısıyla Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Sur Belediyesi Eşbaşkanları, toplum olarak engelli vatandaşlara karşı daha saygılı...

Dünya Engelliler günü dolayısıyla Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Sur Belediyesi Eşbaşkanları, toplum olarak engelli vatandaşlara karşı daha saygılı olunması gerektiğini vurgulayarak,  “Toplamda yaşayan tüm bireylerin, engellilerin halinden anlamalı ve en onlarla beraber yaşamayı öğrenmeli, hayatlarını elimizden geldiğince kolaylaştırmalıyız” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’ın Sur ilçe Belediye eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, Dünya Engelliler günü kapsamında Diyarbakır Otizmli Bireyler Derneği, (DOB-DER), Altı Nokta Körler Derneği ve Gap Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret etti.  Gerçekleşen ziyaretlerde konuşan Eşbaşkanlar, “Bizler Sur Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizlere imkânlarımız oranında desteklerimizi de sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz” dedi.

 ‘İnsanların yeter ki yüreği engel olmasın’

Engellilerin yaşamının zor olduğunu vurgulayan Eşbaşkanlar,  “Günümüzde engellilerin çok önemli bir kesimi ev hapsi şeklinde yaşıyor.  Evden dışarı çıkabilenler ise toplum tarafından oluşturulan önyargılardan kurtulamamış. Bunun böyle olmaması gerekiyor, toplum olarak engelli yurttaşlarımıza karşı daha saygılı olmamız gerekiyor. Engelli yurttaşlarımızla, aileleriyle, sivil toplum örgütleriyle birlikte çeşitli projeler geliştirilebilinir. Bunu da birlikte yaparak başarabiliriz. Bizde diyoruz ki; insanların yeter ki yüreği engel olmasın” diye konuştu.

‘Dünyada 1 milyar engelli birey var’

OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık %15’i engelli bireylerden oluştuğunun altını çizen Sur Belediyesi Eşbaşkanlar, yani dünyada 1 milyar engelli bireyin bulunduğunu ifade eden eşbaşkanlar, Yaklaşık beş kişiden birinin engelli olduğunu vurguladı. Eşbaşkanlar, “Toplamda yaşayan tüm bireylerin, engellilerin halinden anlamalı, onlara yardımcı olmalı ve en önemlisi toplum olarak onlarla beraber yaşamayı öğrenmeli, hayatlarını elimizden geldiğince kolaylaştırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim” ifadelerini kullandı. Engelli dernekleri ve eşbaşkanlar daha sonraki dönemde çeşitli projelerde bira araya gelip ortaklaşmak için görüş alışverişinde bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.