Toplu taşıma aracı kullanan şoförlere eğitim

Toplu taşıma aracı kullanan şoförlere eğitim
Diyarbakır'da toplu taşıma aracı kullanan şoförlere, mesleki yeterlilik ve engelliler kanunu konusunda eğitim verildi Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal...

Diyarbakır'da toplu taşıma aracı kullanan şoförlere, mesleki yeterlilik ve engelliler kanunu konusunda eğitim verildi

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından, toplu taşıma aracı kullanan şoförlere yönelik mesleki yeterlilik ve engelliler kanunu konusunda eğitim verildi. Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen toplantıda Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, katılımcılara hitap etti.

“Engelleri kaldırmaya devam edeceğiz”

Engellilerin erişilebilirlik ve toplu taşıma araçlarındaki sorunlarını anlatan Açar, bu kişilere yönelik her türlü ayrım, dışlama ve kısıtlamanın önüne geçilmesi noktasında ciddi gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Açar, "Ülkemizde son yıllarda her alanda olduğu gibi engellilere sunulan hizmetlerde olumlu gelişmeler yaşandığı yadsınamaz bir gerçektir. Engellilerin ihtiyaçlarını doğru tespit edip seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretip toplumsal bağları kuvvetlendirmek ve gönül köprülerini tesis etmek adına son derece önem arz ediyor. Engellilerimiz bilmelidirler ki engelleri aşmada her zaman onların yanında olacağız. Engel görmeden engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yaşadıkları sorunları anlattılar

Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunca engellilerin her alanda erişebilirliğinin sağlanması için şimdiye kadar 693 kurumun denetlendiğini bildiren Açar, 16 hizmet binasına da erişilebilirlik belgesi verildiğini söyledi. Engelli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise günlük hayatta yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Toplu taşıma aracı şoförlerinin ilgi gösterdiği eğitim, 2 gün boyunca devam edecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.