‘TİS süreci oldubittiye getiriliyor’

‘TİS süreci oldubittiye getiriliyor’
Ankara’ya başlattıkları yürüyüşlerini sürdüren KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, iktidarın 20 milyon kişiyi etkileyen TİS sürecini oldubittiye...

Ankara’ya başlattıkları yürüyüşlerini sürdüren KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, iktidarın 20 milyon kişiyi etkileyen TİS sürecini oldubittiye getirmek istediğini savundu

DİYARBAKIR - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) taleplerine ilişkin Ankara’ya başlattığı yürüyüş devam ediyor. KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen'in de aralarında bulunduğu KESK üyeleri, Yenişehir ilçesinde bulunan AZC Plaza önünde açıklama yapmak için toplandı. Polis, AZC Plaza önünün gösteri ve yürüyüş yapılacak yerler arasında bulunmadığı gerekçesiyle açıklama yapılmasına izin vermeyince KESK üyeleri, Sanat Sokağı’na yürüyerek burada açıklama yaptı. "Güvenceli iş, güvenceli gelecek, insanca yaşayacak bir ücret için grevli toplu sözleşme" yazılı pankart açan grup, sık sık "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

‘TİS 20 milyon kişiyi etkileyecek’

Açıklamada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, kamu emekçilerinin 2020-2021 yılları toplu sözleşmelerinin 1 Ağustos'ta başlayacağını hatırlatarak, seslerini duyurmak için dört koldan 3 gün boyunca sürecek bir yürüyüş başlattıklarını söyledi. Gezen, toplu sözleşmenin yaklaşık 20 milyon kişiyi etkileyeceğini belirten Gezen, iktidarın bu süreci bir oldubittiye getirmek istediğini dile getirdi. Gezen, özelleştirmelere son verilmesi, kamu yatırımlarının artırılması, kamuda istihdamın yeterli hale getirilmesi, haftalık çalışma sürelerinin düşürülmesini, kamunun bu konuda öncü olması ve dar gelirli milyonlarca vatandaşın kamu hizmetlerine parasız ulaşması gibi taleplerini bütün yürüyüş boyunca dillendireceklerini söyledi. Gezen, "İşe almada ve görevde yükselmede, unvan değişikliğinde kariyer ve liyakatin esas alınmasını, torpilin ve kayırmanın kapısını ardına kadar açan mülakatın, güvenlik soruşturması, arşiv kaydı araştırmasının kaldırılmasını, kadın kamu emekçilerine çalışma yaşamında uygulanan ayrımcılığın, mobbingin son bulmasını, istihdam, terfi ve unvan değişikliklerinde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

‘Kendi gücümüze güvenelim’

TİS’in evrensel bir toplu pazarlıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığını ve mevcut toplu sözleşme sisteminde yaşadıkları sorunların çözülmesinin zor olduğuna değinen Gezen, konuşmasını söyle sürdürdü:

“İktidarın ve yetkilendirilmiş yandaş konfederasyona değil, kendi gücümüze ve mücadelemize güvenelim. Bizler istersek bu gidişatı değiştirebiliriz. ‘Sendikalar yasaktır’ denildiği yıllarda bizler nasıl ki, bin bir türlü bedel ödeme uğruna sendikalarımızı fiilen kurduk ve kapattırmadıysak, bu gün de bu karanlık gidişatı durdurabiliriz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.