Tıp çalışanlarına duyulan güven, aşı tartışmalarında belirleyici oluyor

Tıp çalışanlarına duyulan güven, aşı tartışmalarında belirleyici oluyor
Wellcome Global Monitor adlı kuruluşun, 140 ülkeden 140 bin kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre tıp çalışanlarına duyulan güven aşı tartışmalarında...

Wellcome Global Monitor adlı kuruluşun, 140 ülkeden 140 bin kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre tıp çalışanlarına duyulan güven aşı tartışmalarında belirleyici oluyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye'de halkın yüzde 91'i aşıların önemli olduğunu düşünüyor. Ancak Avrupa'da durum, bu genellemenin tam tersi olarak dikkati çekiyor... Wellcome Global Monitor adlı kuruluşun, 140 ülkeden 140 bin kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, dünya nüfusunun yüzde 73'ü doktorlara ve hemşirelere güveniyor. Her 10 kişiden 8'i de aşıların güvenli ve gerekli olduğuna inanıyor.

Dünya genelinde insanların yüzde 79'u aşıların güvenli olduğu, yüzde 84'ü de işe yaradığı konusunda hemfikir iken yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerde aşılara olan güven alt sıralarda yer alıyor.

Batı Avrupa'nın yüzde 22'si aşılara güvenmiyor. Doğu Avrupa'nın da yüzde 17'si aşıların iddia edildiği kadar etkili olmadığını düşünüyor. En düşük güven yüzde 33 ile Fransa'da bulunuyor.

Türkiye'de ise halkın yüzde 91'i aşıların önemli olduğunu düşünüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.