Taşkıran: İktidar siyasi krizi çözemiyor

Taşkıran: İktidar siyasi krizi çözemiyor
Kayyıma karşı oturma eyleminin 23’üncü gününde konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, “İktidar siyasi krizi çözemiyor ve bu...

Kayyıma karşı oturma eyleminin 23’üncü gününde konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, “İktidar siyasi krizi çözemiyor ve bu krizi siyasi operasyonlarla çözebileceğini düşünüyor. Kadınlar olarak kadın düşmanı politikalara karşı direneceğiz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - İçişleri Bakanlığı kararıyla Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart seçimlerinde kazandığı 3 büyükşehir belediyesine kayyım atanmasına karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’ndeki oturma eylemi 23’üncü gününde devam etti. Nöbete Diyarbakır Milletvekilleri Musa Farisoğulları, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Remziye Tosun, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, HDP Muş Milletvekili Mansur Işık, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üye ve yöneticileri, Kürt ittifak parti temsilcileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi HDP’li meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Büyük bir irade ortaya koyuluyor’

Burada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, seçilmiş eşbaşkanların görevlerine geri dönünceye kadar mücadeleyi devam ettireceklerini ifade etti. Ceylan, “Amacımıza ulaşana kadar durmayacağız. Sonuç alacağımıza da inanıyoruz. Biliyorsunuz HDP kayyımlara karşı büyük bir irade ortaya koyuyor. AKP-MHP ittifakı HDP'ye her yoldan saldırıyor. Saldırılarından biri de parti binamızın önüne aileleri göndermekti. Ailelerimiz ile hiçbir sorunumuz yoktur. Omuza düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bunun için ailelerimize sesleniyoruz: gelin beraber çözelim. Sizi bize yönlendirenlerin tek bir amacı var o da bizi birbirimize kırdırmak” diye ifade etti.

‘Halkımız boyun eğmeyecektir’

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, annelerin direnişi önünde saygıyla eğildiğini ifade ederek, “Tüm kentlerin gözü Amed halkının direnişinde. ‘Amed halkı boyun eğmeden biz de eğmeyiz, onlar direndikçe biz de direneceğiz’ diyorlar. AKP kayyım atayarak irademizi gasp etmiştir. Halkımız kayyımlara asla boyun eğmeyecektir. Yılmaz Güney'in bir sözüyle devam etmek istiyorum. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Iğdır halkının size selamları vardı. Onlar da kayyıma karşı direnişinizi sahipleniyor” dedi. Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek de anadilde eğitim hakkına dikkat çekerek, “Dilimiz varlığımızdır. Bu nedenle öncelikle anadilimize ilişkin bir şeyler söylemek istiyoruz. Dün yeni öğretim yılı başladı ve binlerce Kürt çocuğu okula başladı. Ne yazık ki çocuklarımız yine kendi diliyle eğitim göremeyecekler. Annelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz Türkçe konuşuyor. Biz dilimize sahip çıkmazsak tarihimizi unutacağız” diyerek “Anadilimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

‘Bizim olanı geri almak için direneceğiz’

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Yardımcısı Beycan Taşkıran da direnişten asla geri adım atmayacaklarının altını çizerek, “23 gündür direniyoruz, umudumuz dimdik ayakta. İktidar siyasi krizi çözemiyor ve bu krizi siyasi operasyonlarla çözebileceğini düşünüyor. Bu sabah onlarca kişi gözaltına alındı. Bunu bilmelerini istiyoruz. Kadınlar olarak kadın düşmanı politikalara karşı direneceğiz. Yurtsever örgütler olarak pes etmedik, geri adım atmadık, vazgeçmedik. Kayyım darbesine karşı bizim olanı geri alabilmek için halkımızla beraber direnmeye devam edeceğiz. Mutlaka kazanacağız, biz kazanacağız” ifadelerini kullandı. Açıklama 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sonlandırıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.