Tahtakuruları hastaneye pahalıya patlıyor

Tahtakuruları hastaneye pahalıya patlıyor
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görülen tahtakurularının yapılan ilaçlamaya rağmen yayılmaya devam etmesi üzerine hastane...

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görülen tahtakurularının yapılan ilaçlamaya rağmen yayılmaya devam etmesi üzerine hastane yönetimi, çareyi servislerde bulunan mobilyaları imha etmekte buldu

Ufuk TEKER/Yenigün ÖZEL

DİYARBAKIR - Bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görülen tahtakurularının hastane içinde yayılmasını önlemek için servislerde bulunan mobilyaların imha edilmek üzere hastane dışına çıkarıldığı iddia edildi. Diyarbakır’da 273 oda ve 546 yatak ile sağlık hizmeti veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin farklı bölümlerinde geçen yıldan beri görülen tahtakurularını yok etmek için yapılan mücadele hastaneye pahalıya patlıyor. Yapılan ilaçlamalara rağmen tahtakurularının yayılmasının engellenememesi üzerine hastane yönetimi bu kez de servislerde bulunan mobilyaları hastane dışına çıkarmaya başladı. Yaklaşık üç kamyon mobilyanın morgun bulunduğu kattan imha edilmek üzere hastane dışına çıkarıldığı bildirildi.

TAHTAKURULARI ALINAN MALZEMELERLE GELDİ

Daha öncede bazı mobilyalarının hastane bahçesinde yakılarak imha edildiği iddia edilen hastanede, henüz ilaçlama yapılmadan alınan bir kısım malzemelerin hastane içinde dezenfekte ve ilaçlama ile ilgili birimler olmasına rağmen hiçbir dezenfekte çalışması yapılmadan servislere yerleştirildiği için yeni alınan bu malzemelerde tahtakurusu tespit edilmesi üzerine imha edilmek için personeller tarafından hastaneden çıkarılması tepkiye neden oldu. Geçtiğimiz aylarda Kardiyoloji ve Genel Cerrahi kliniklerinde görülen tahtakuruları geçtiğimiz günlerde de Göğüs Hastalıkları Servisi’nde görülmüş. Bu nedenle söz konusu servisteki hastalar odalardan tahliye edilerek başka katlara yerleştirilmişti.

HASTANEYE HİJYEN CEZASI KESİLMİŞTİ

Diyarbakır Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün19 Haziran’da yaptığı hijyen denetimi sırasında, hastanenin yemekhanesinin gerekli teknik ve hijyen koşullarına sahip olmadığını sonucuna varılmış ve hastaneye  11 bin 368 TL para cezası kesilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.