video Haber:Suriyeli aile yardım eli bekliyor

video Haber:Suriyeli aile yardım eli bekliyor
https://www.youtube.com/watch?v=e729GLNNUtQ İnşaatta çalışırken geçirdiği kaza nedeniyle ağır işlerde çalışamayan ve ayakkabı boyacılığı yaparak...

İnşaatta çalışırken geçirdiği kaza nedeniyle ağır işlerde çalışamayan ve ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Suriyeli göçmen, hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor

DİYARBAKIR - Suriye'nin Halep kentinde doğan ve burada büyüyüp evlenen Cemal Ahmed (26), ülkesinde yaşanan savaş nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye göç etti. Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi'nde kiraladığı bir evde 2 kızı ve eşiyle birlikte ikamet eden Ahmed, sokaklarda vatandaşların ayakkabılarını boyayarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Halep'teyken amele olarak çalıştığı inşaatta geçirdiği kaza nedeniyle 3-4 ay hastanede tedavi gören Ahmed, ağır işlerde çalışamamanın zorluğunu yaşıyor. Çocuklarının durumu karşısında üzüntü duyduğunu belirten Ahmed, hayırseverlerden kendisine yapılacak yardımları beklediğini söyledi.

“3-4 ay hastanede kaldım”

“Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'ye gelmişim, Diyarbakır'dayım. Halep nüfusuna kayıtlıyım. Çoluk çocuğumun masrafı için orada inşaatta çalışıyordum”diyen Ahmed, "İnşaatta çalışırken bir kaza yaşadım. O nedenle belimde sorun var. İnşaatta çalışırken merdivene çıktım. Ben, merdivenle birlikte düşünce üzerime tahta düştü. Kaburgam zedelendi. 3-4 ay hastanede kaldım. Kendimi kıpırdatamıyordum. Doktor, 'Sen çalışamazsın. Ağır şeyler kaldıramazsın.' dedi. Buraya geldiğimde çoluk çocuğumun masrafını karşılamak için ayakkabı boyacılığı yaptım. Günde 10-15 TL kazanıyordum” dedi.

“Çocuklarım perişan oldu”

Burada kendisine yardım edebilecek akrabalarının olmadığını dile getiren Ahmed, şu ifadeleri kullandı: “Geçim çok zordur. Çocuğumun bez ihtiyacı var, her hafta bez almak zorundayım. Evim kiradır. Ayda 225 TL ödüyorum. Elektrik ve su faturası var, birçok masraf oluyor. Hayat zordur. Çocuklarım perişan oldu. Belim nedeniyle çalışamıyorum, ağır eşyaları kaldıramıyorum. Allah kimseyi perişan etmesin. Allah, Müslüman kardeşlerime cennet kapılarını açsın inşallah. Bana yardım etsinler. Vallahi perişan oldum. Çoluk çocuğuma her baktığımda yüreğim yanıyor. Burada bana yardım edebilecek akrabam da yok." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.