VİDEO HABER - Sur'da esrarengiz hayvan iskeleti bulundu

VİDEO HABER - Sur'da esrarengiz hayvan iskeleti bulundu
https://www.youtube.com/watch?v=-u-IlY4t7v8&feature=emb_title   Diyarbakır Sur ilçesinde, odunluk olarak kullanılan bir evin bodrum katında esrarengiz...

Diyarbakır Sur ilçesinde, odunluk olarak kullanılan bir evin bodrum katında esrarengiz hayvan iskeleti bulundu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'ın ilk yerleşim yerlerinden olan tarihi sur ilçesinde yaşayan Süleyman Taş, hayvan iskeletini bulduğu evi, yıllarca sadece odunluk olarak kullandığını belirtti. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığını ifade eden Taş, bulundukları bölgenin çok eski bir yerleşim olduğunu ve yerin altında yaşam alanlarının mevcut olduğuna dikkat çekti.

‘İsmini bilmediğim bu değişik hayvan iskeletini gördüm’"

Evinde bulduğu hayvan iskeletiyle ilk nasıl karşılaştığını belirten Taş, "Bu hayvanı görmeden önce, evimin yakıt ihtiyacı için odun çıkarmam gerekiyordu. Odunları çıkarırken ismini bilmediğim bu değişik hayvan iskeletini gördüm. Gördüğüm bu hayvan iskeleti yılan mı? Gelincik mi? Tam olarak çıkaramadım. Bundan dolayı herhangi bir hayvana benzetemedim. Baktığımız zaman kafa tası değişik, iskeleti değişik, omurgaları değişik ve diş yapısı gibi bütün her yeri değişik bir hayvan iskeleti ile karşı karşıyayız. Bir de bu hayvan iskeletini ilk gördüğüm an ne yapacağımı bilemedim." şeklinde konuştu.

‘Kaldığımız yerin altında eski yaşam alanları mevcuttur’

Yetkililere çağrıda bulunan Taş, "Bu haber vasıtasıyla yetkililerin, bulduğum hayvan iskeletini tanımlamasını çok isterim. Ayrıca sur içi çok eski bir yerleşim yeridir. Bundan dolayı ismini bilmediğimiz birçok hayvanın burada yaşayabileceğini tahmin edebiliyorum. Ayrıca 'anatomisi bozulmasın' diye bulduğum bu hayvan iskeletine de hiç dokunmadım. Yetkili kişilerin ilgilenip bir açıklama yapmasını çok isterim." ifadelerini kullandı. Sur ilçesinin tarihi bir yerleşim olduğuna vurgu yapan Taş, "Bulunduğumuz yer çok eski bir yerleşim yeridir. Kaldığımız yerin altında eski yaşam alanları mevcuttur. Dikkat ederseniz karşı duvarın ortasında tarihi kolon ve kemer görünebiliyor. Bundan dolayı yaşam alanı olduğu belli oluyor. Ayrıca Diyarbakır şehri birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını daha önce biliyoruz. Ancak 639 yılında Diyarbakır fetih edilince İslam'la şereflendi." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.