Sur Belediyesi, Stratejik Planını hazırlıyor

Sur Belediyesi, Stratejik Planını hazırlıyor
Sur Belediyesi önümüzde ki dönem çalışmalarının yönünü belirleyecek olan, halkın tüm kesimlerinin içinde olduğu, görüşünün alındığı, bir...

Sur Belediyesi önümüzde ki dönem çalışmalarının yönünü belirleyecek olan, halkın tüm kesimlerinin içinde olduğu, görüşünün alındığı, bir stratejik plan hazırlıyor. Bu hazırlanacak olan stratejik plan içerisinde; belediyenin bünyesinde çalışan bütün personellerin ve Sur ilçesinde yaşayan halkın 7’den 70’e görüşleri alınacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - Sur ilçesinin 2019-2024 geleceğine ilişkin vizyon ve misyon oluşturmaya yönelik yürütülen çalışmada proje ve yatırımların gerçekleşme plan ve takvimini belirleme amacıyla hazırlanacak Stratejik Plan’da Sur ilçesinde yaşan tüm kesimlerin talep ve beklentilerinin önceliği olacağı açıklandı.

Sur Belediyesi’nden stratejik plan çalışması

Sur belediyesinin hazırlayacağı Stratejik Plan çalışmaları kapsamında belediyenin çeşitli birimlerinden yetkililerin bir araya gelmesiyle Stratejik Plan Hazırlama Komisyonu oluşturuldu, komisyon ilk toplantısını yaparak çalışma planını ortaya çıkarttı.  Bu çalışma planı kapsamında müdürlüklerimizle iç toplantılar düzenlenerek değerlendirmeler yapılacak, belediyemiz bünyesindeki bütün personellerin önerileri alınacak. Sur içinde yaşayan yurttaşlarla Sur’un tarihi mekânlarında “avlu buluşmaları” adıyla, ilçemize bağlı köylerde yaşayan yurttaşlarla da “köy meydanı buluşmaları” adıyla çeşitli toplantılar yapılacak. Bunun yanı sıra, şehrimizdeki çeşitli sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile bir araya gelinerek bu kurumların görüş ve önerileri alınacak.

Geniş çaplı bir kamuoyu araştırması yapılacak

Eş başkanların da yer alacakları ve 5 aylık bir sürede tamamlanması hedeflenen Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Sur halkının beklentilerini, görüş ve önerilerini almak için geniş çaplı bir kamuoyu araştırması da yapılacak. Sur’un tüm dinamiklerinin katkısıyla hazırlanacak olan Stratejik Plan, tamamlandıktan sonra Belediye Meclisine sunulacak ve burada yapılacak değerlendirmelerin ardından son şeklini alarak kamuoyuyla paylaşılacak.  Sur Belediyesi amacın, geniş bir katılım ve kolektif bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkacak olan Sur Belediyesi Stratejik Planı çerçevesinde; belediye hizmetlerini katılımcı, planlı, sistemli ve verimli bir şekilde yürütmek olduğunu dile getirdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.