Sosyal Medya Günlüğü

Gözden kaçan haberlerin sosyal medyadaki karşılığına bakalım bugün istedim.

Moskova'ya bu kış yeteri kadar kar yağmadığından dolayı yılbaşı için belediye tarafından İsviçre’den 15 milyon ton kar satın alınacakmış. Bunun için ödenecek para ne kadar peki? Tam tamına 540 milyon Euro.

Bak handikaba.

Bir yandan da özel olarak Rusya'nın soğuk ve karlı bölgelerinde yaşayan vatandaşlar internet üzerinden kar satıyormuş. Bir sürü ilan var. Hatta bazıları yanına bedava kürek veriyormuş.

“Bu da Rus medyasının asparagası mı? İnanmak kolay değil?” diye sordum.

Cevap: Hayır, ciddi ciddi haber. Bekliyorlar şimdi. Yaklaşık 2 hafta için yetecekmiş ve de sadece Moskova'nın merkez kısmına.

15milyon ton karı taşıyacak araç yok. 750 bin tır yapar yaklaşık. Vagonla desen 60 tonluk vagonlardan 250 bin vagon yapar. Bariz yalan haber gibi duruyor.

Ne diyelim? Allah akıl fikir versin…

Karadeniz Bölgesi’ne Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden giden Arap turistlerin sayısı bir yılda 100 bine ulaştı. Kentin turizm potansiyelini yükselten turistler, ziyaret ettikleri bölgelerden de gayrimenkul ve arsa yatırımlarına yöneliyor.

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği, kentte 150’nin üzerinde gayrimenkul satın alan Arapların 40’tan fazla da fındık bahçesi aldığını açıkladı.

Parsel parsel alıyorlar, ne diyelim: Alan razı, satan razı.

Okul servisleri zaman zaman ilginç haberlerle geliyor gündeme.

Buanlardan biri şöyle: Adana’da 17 yolcu kapasiteli minibüste, 34 öğrenci taşıyan servis şoförüne 2 bin 211 lira para cezası kesildi. Servis aracı, 30 gün süreyle trafikten men edildi.

Neden geçici men anlayamadım?

İran’ın satranç şampiyonlarından Alirıza Firuze, ülkesinin İsrailli oyuncularla yarışmaya karşı uyguladığı ‘gayriresmi’ yasağa tepki olarak İran’ı satrançta temsil etmeyi bıraktı.

Dünyanın en başarılı genç satranç oyuncularından kabul edilen Firuze, son dönemde İsrailli rakiplerle yarışmaması için baskı görmesi nedeniyle vatandaşlık değiştiren ikinci İranlı sporcu olabilirmiş...

Nüfus kayıtlarına doğum tarihi 1907 olarak geçen ve Türkiye’nin en yaşlı insanı olarak gösterilen 113 yaşındaki Ayşe Uçar, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdi.

Muğla’nın Menteşe ilçesi kırsal Gülağzı Mahallesi’nde yaşayan Uçar, üç padişah, 13 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gördü. 92 ve 89 yaşlarında iki kızı, 76 yaşında da gelini bulunan Uçar kızları ile yaşamını sürdürüyordu.

Yaşayan bir tarihi de kaybettik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi