Siverek'teki katliam dosyasına 'gizlilik'

Siverek'teki katliam dosyasına 'gizlilik'
Siverek'te beş kişinin katledildiği olayla ilgili gözaltına alınan eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Bülent İzol ve tuklanan Cihan İzol'un...

Siverek'te beş kişinin katledildiği olayla ilgili gözaltına alınan eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Bülent İzol ve tuklanan Cihan İzol'un oğlu Ferman İzol da tutuklandı. Tutuklu sayısının beşe çıktığı soruşturmayla ilgili 'gizlilik' kararı alındı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Urfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan katliamda yer alan eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Bülent İzol ve önceki gün tutuklanan Cihan İzol’un oğlu Ferman İzol da tutuklandı. Tutuklu sayısının beşe çıktığı soruşturmada ‘gizlilik’ kararı alındığı öğrenildi.

Çeltik mahallesinde arazi meselesinden kaynaklı husumet sonucu Hakkı, Zozan, Meral ve Musa Serhat İzol ile Rıdvan Buluş ve Serdar Delen’in öldürülmesi olayına karıştıkları iddiası üzerine, ‘Adam öldürme ve teşebbüs etme’ suçlaması ile üç kişi tutuklanmıştı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, olaydan sonra gözaltına alınan eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Cihan İzol ve yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol önceki gün tutuklanmıştı. Olaya dair gözaltına alınan eski vekilin diğer kardeşi Bülent İzol ve tuklanan Cihan İzol’un oğlu Ferman İzol da çıkarıldıkları Siverek Adliyesi’nde aynı gerekçeyle tutuklandı. Gözaltındaki eski vekilin diğer kardeşi Cemal İzol’un da tedavisinin sürdüğü ve tedavisi tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılacağı belirtildi.  Beş kişinin tutuklu, bir kişinin gözaltında olduğu soruşturmaya ilişkin “gizlilik” kararı alındığı öğrenildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.