Sağlık örgütlerinden grev uyarısı!

Sağlık örgütlerinden grev uyarısı!
Diyarbakır'da bulunan sağlık meslek örgütleri, 15 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek miting için yaptıkları açıklamada, sağlıkta şiddete karşı hazırladıkları...

Diyarbakır'da bulunan sağlık meslek örgütleri, 15 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek miting için yaptıkları açıklamada, sağlıkta şiddete karşı hazırladıkları 5 maddelik taleplerinin karşılanmaması halinde 17 Nisan’da greve gideceklerini duyurdu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’daki sağlık meslek örgütleri, 15 Mart’ta Ankara’da yapılacak “Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz Miting” için Sur ilçesinde bulunan bir otelde basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Şubesi yöneticileri toplantıya katıldı.

‘Kışkırtılmış şiddetin kurbanı olmaktan bıktık’

Toplantıda konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, şiddetten dolayı mesleklerini yapamaz hale geldiklerini söyledi. Uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayalı birikimleriyle hizmet verdiklerini kaydeden Demir, "Ancak, ne yazık ki sürekli olarak hedef gösterilmekten, polikliniklerde, acillerde, ameliyathanelerde, hastanelerde, ASM’lerde, TSM’lerde her gün, her saat şiddete maruz kalmaktan mesleklerimizi yapamaz hale geldik. Kışkırtılmış sağlık talebinin yarattığı kışkırtılmış şiddetin kurbanı olmaktan; sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darp edilmekten, yaralanmaktan, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybetmekten bıktık, usandık” şeklinde sağlık çalışanlarına dönük saldırılara tepki gösterdi.

5 maddelik talep

Demir, konuşmasının devamında şiddetsiz bir sağlık ortam için şu talepleri sıraladı:

“* TTB’nin hazırladığı sağlık emek ve meslek örgütlerinin desteklediği “sağlıkta şiddet yasa tasarısı” meclis tarafından hemen yasalaştırılsın.

* Sağlık hizmeti sunarken yaşanan şiddet iş yeri kazası ve meslek hastalığı olarak değerlendirilsin.

* Muayene randevuları hastaya yeterli süre ayrılacak şekilde düzenlensin.

* Acil servislerde sadece acil hastalara hizmet verilsin.

*Birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilsin, sevk zinciri uygulamasına geçilsin.”

Sağlık çalışanları greve gidiyor

“Bizler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” diyen Demir, tedbirlerin hayata geçirilmesi ve sağlıkta şiddet son buluncaya kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını vurguladı. Demir, taleplerinin karşılanmaması halinde 17 Nisan tarihinde greve gideceklerini aktardı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.