Rusya ile varılan mutabakat kapsamında müşterek çalışmalara başlanıyor

Rusya ile varılan mutabakat kapsamında müşterek çalışmalara başlanıyor
MSB tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasında varılan mutabakat...

MSB tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasında varılan mutabakat kapsamında, bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacağı belirtildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan mutabakat kapsamında, bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacağı belirtildi. MSB tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Barış Pınarı Harekatı'ndaki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Aktop yaptığı açıklamada, "TSK tarafından DEAŞ, PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütleri başta olmak üzere ülkemize ve milletimize yönelen tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek, bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak, güvenli bölge oluşturarak Suriyeli kardeşlerimizin evlerine, topraklarına güvenli ve gönüllü bir şekilde dönmelerini sağlamak maksadıyla Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilen Barış Pınarı Harekâtı’nda Suriye topraklarında harekâttan kaynaklanan sivil zayiat yaşanmamıştır. 17 Ekim 2019 tarihinde Fırat'ın doğusunda ilişkin Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında öngörülen 120 saatlik süre tamamlanmış, tarafımızdan mutabakata varılan hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG'nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir." dedi.

Rusya ile bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacak

Yarbay Aktop Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan mutabakat kapsamında, bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacağı belirterek, "22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de sayın cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında müşterek çalışmalara başlanacaktır. Barış Pınarı Harekât alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği, YPG terör örgütü unsurlarının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren mutabakat çerçevesinde mevcut harekât alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır. Türkiye sınırlarını güneyinde bir terör koridoru oluşmasına asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelesini karalılıkla sürdürecektir." şeklinde konuştu.

Kontrol altına alınan bölgelerde hayatının normale dönmesi çalışmaların devam ediyor

Kontrol altına alınan bölgelerde hayatın normale dönmesi çalışmaların devam ettiğini belirten Aktop, "Barış Pınarı Harekâtı ile kontrol altına alınan bölgenin terörden arındırılmasıyla terör örgütünün yerel halk üzerindeki baskı ve zulmünün sona erdirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Kontrol altına alınan bölgelerde hayatının normale dönmesi çalışmalarına devletin diğer kamu ve kuruluşları ile koordineli olarak devam edilmektedir. Hayatın normale dönmesi ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin de güvenli ve gönüllü olarak evlerine dönmeleri için zemin oluşturacaktır. Bölgedeki terör tehdidinin bertaraf edilmesiyle göçü tetikleyen en büyük etken de ortadan kaldırılmış olacaktır. Kahraman Mehmetçik Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekât alanlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekâtı alanlarında da halkın özlediği ve beklediği, şefkat eli olmuştur, olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Aktop, harekatın başladığı 9 Ekim tarihinden itibaren 130 kadın olmak üzere 2 bin 300 vatandaşın gönüllü askerlik yapmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Milli Savunma Bakanı Akar'ın, 24-25 Ekim tarihleri arasında Brüksel'de icra edilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısına katılacağı belirten Aktop, "2 gün sürecek faaliyet kapsamında NATO Türkiye ilişkileri, Afganistan kararlı destek Misyonu, savunma ve caydırıcılık ile hibrit teknolojiler konuları görüşülecektir.  Sayın bakan ayrıca güvenli bölge ile Barış Pınarı Harekâtına ilişkin bilgi paylaşımında bulunacaktır." bilgilendirmesinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.