'Projemiz çok yapımcımız yok'

'Projemiz çok yapımcımız yok'
Kendi hayatını Aynur isimli bir filme konu alan Diyarbakırlı genç senarist Mizgin Mencükoğlu, maddi imkânsızlıklar nedeniyle projelerini hayata geçiremiyor....

Kendi hayatını Aynur isimli bir filme konu alan Diyarbakırlı genç senarist Mizgin Mencükoğlu, maddi imkânsızlıklar nedeniyle projelerini hayata geçiremiyor. En son yazmış olduğu filmin ünlü senarist /yönetmen Mahsun Kırmızıgül tarafından da beğenildiğini vurgulayan Mencükoğlu, “Çok projelerimiz var ama yapımcımız yok. Bu yüzden Valilikten, Kültür Bakanlığı’ndan, iş adamlarında, yetkili kurum ve kişilerden destek bekliyoruz. Yardım eli uzatılırsa Diyarbakır’ı temsil eden bir filmler yapacağımıza inanıyorum” dedi

Rıdvan KÖSEN/Yenigün Özel

DİYARBAKIR YENİGÜN - Kentte sanata dair ilgi gün geçtikçe artıyor. Bunlardan biri de 19 yaşındaki senarist Mizgin Mencükoğlu. Daha önceleri birçok projeye imza atan genç senarist bu defa kendi yaşamından kesitleri Aynur isimli bir sinema filmine konu etti. 2 yıl önce babasını kaybettikten sonra amcaları tarafından baskı ve şiddete maruz kalan Mencükoğlu, kardeşlerinin hakkını sanat ile arayacağını ve bunu kamuoyuna duyuracağını söyledi. Yetim bir kızın yaşam zorlulukları karşısında dimdik ayakta kalmasını ele alan Aynur filminin çekimleri eylül ayında start verecek. Sponsor ve yapımcı desteği beklediklerini belirten senarist Mencükoğlu, “Reyting rekorları kıracak bir film ortaya koyacağımıza inanıyorum. Diyarbakır’ı temsil eden bir film olacak. Sponsor ve yapımcı arayışındayız. Destek bekliyoruz” dedi.

“Aynur filmi benim gerçek hikayem”

Filmin konusu hakkında gazetemize konuşan senarist Mizgin Mencükoğlu, “Aynur filmi benim gerçek hikâyem.  Babam vefat ettikten sonra amcalarımın benim ve kardeşlerim üzerinde baskısını ele aldım. Töre için bizi evimizden çıkardılar. Annemi amcamla ve bizi amca çocuklarımızla evlendirmeye zorladılar. Buna boyun eğmeyince tehdit ve silah zoruyla evimizi bırakmak zorunda kaldık. Amcalarım ev bizim madem bizimle evlenmiyorsunuz o halde evden çıkın dediler. Evden çıktıktan sonra olaya açıklık getirmek için mahalleye çağırdılar. Mahalleye gittiğimizde ise 300 kişilik bir grup bize saldırdı. Evin kapı ve pencerelerini kırmışlar. Ve en önemlisi yetim kardeşlerimin hakkına göz diktiler.  Bunlardan yola çıkarak filmimi yazdım. Annemin, kardeşlerimin ve kendi hayatımı filme konu etmem benim için hiç kolay olmadı” dedi.

“Kendim yazacağım, çekeceğim, oynayacağım”

Filmin senaryosunu ünlü yönetmen Mahsun Kırmızıgül ile paylaştıklarını ancak beklenmeyen bir anlaşmazlık yüzünden filmi kendisinin çekme kararı aldığını dile getiren Mencükoğlu, “Eskiden beraber çalıştığım yönetmen bir arkadaşım vardı. Bir gün bana Mahsun Kırmızıgül’ün sinemaya uyarlaması için gerçek bir hikâyeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ben de hikâyemi özet olarak anlattım. Arkadaşım da Mahsun Kırmızıgül ve menajerine anlatmış. Onlar da filmi beğenip film için ne kadar istiyorlarsa verebiliriz dediler. Arkadaşım ona söylenen fiyatın yüzde 10’luk bir diliminin teklif edildiğini söyledi. Sonra ben, Mahsun beyin menajeri ile iletişime geçince gerçek teklif edilen miktarı öğrendim.  Ve yönetmen arkadaşımla yollarımızı ayırdık.  Sonrasında da satmaktan vazgeçtim. Kendim yazacağım, kendim çekeceğim, kendim oynayacağım dedim. Şimdi ben ve Mazlum Kuray kendi filmimizi çekmeye hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Projelerimiz var ama yapımcımız yok”

Film çekimi için destek arayışında olduklarını ifade eden Mencükoğlu, “Gerçek hikâye Seyrantepe’de geçtiği için Seyrantepe gibi bir yerde filmimizi çekceğiz. Çünkü şuan bile Seyrantepe’ye giremiyoruz.  Filmin uzunluğu 95 dakika civarı olup, oyuncu kadrosu yaklaşık 500 kişiden oluşacak. Oynayacak insanların gerçek hikâyedeki insanlara benzemelerine dikkat edeceğiz. Yüzlerinin ve yaşlarının aynı olmasına dikkat edeceğiz.  Aynur 1, Aynur 2, Aynur 3 olarak 3 sinema filmi çekmeyi planlıyoruz. Çok projelerimiz var ama yapımcımız yok. Bunun için sponsor ve yapımcı arayışındayız. Ekipman olarak eksiğimiz yok. Çalışan arkadaşların hepsi gönüllü olarak çalışıyor. Reyting rekorları kıracak bir film ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bu yüzden Valilikten, Kültür Bakanlığı’ndan, iş adamlarında, yetkili kurum ve kişilerden destek bekliyoruz. Gişeleri yüksek olacak bir konu ele aldık. Yardım eli uzatılırsa Diyarbakır’ı temsil eden bir film olacak. Yardım ve destekleri bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.