Paylan’dan Bakan Nebati’ye tepki; Tek rakibi Cem Yılmaz

Paylan’dan Bakan Nebati’ye tepki; Tek rakibi Cem Yılmaz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Meclis'e giderken EYT sorusuna verdiği cevaba tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Sayın Bakan,...
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Meclis'e giderken EYT sorusuna verdiği cevaba tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Sayın Bakan, -espri kabiliyeti gerçekten meşhur biliyorsunuz, tek rakibinin Cem Yılmaz olduğunu düşünüyorum” dedi

YENİGÜN HABER – TBMM Genel Kurulu’nda bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul’da söz alan HDP'li Paylan, 2022 yılının halk için zor bir yıl olarak tarihe geçeceğini vurguladı, “2022 yılında işçi evine ekmek götüremedi, çiftçi gübre atamadı, emekli şu anda kombisini çalıştıramıyor. Uzun zamandır Sayın Bakan ve Cumhurbaşkanı, ‘Ekonomi uçuyor’ teranelerini ortaya koyuyor. İşçi, memur, emekli perişanken ekonomi nasıl uçuyor diye soruyoruz. Sayın Bakan, itirafları ile bize yardımcı oluyor. Bugün bir itirafta bulunmuşsunuz Sayın Bakan. Ne demişsiniz? ‘2022, en kötü yıl olarak tarihe geçecek’ diyor. Hadi buyurun, bugünkü manşet” dedi.

'ALBAYRAK'IN KİMSE NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYOR'

Bakan Nebati’nin umut sattığını ifade eden Paylan şunları söyledi: “Bir önceki bakanımız Sayın Albayrak’ı hatırlıyor musunuz? Şu anda nerede olduğunu kimse bilmiyor. Ne diyordu biliyor musunuz 2019 yılında. ‘Şubat ocaktan, mart da şubattan daha iyi, Nisan marttan zaten çok iyi olacak’ dedi, haziranda görevden alındı. Hadi buyurun. ‘Şubat marttan çok iyi olacak’ dedi, umudu sattı ama kendisi birkaç ay sonra ortadan kayboldu, sırra kadem bastı. Siz de umut satıyorsunuz ama aynı şeyleri yaparak farklı şeyleri beklemek, ancak ahmakların işidir. Ahmaklık etmememiz lazım.”

'İKİ KUYRUK VAR: EKMEK VE LÜKS ARABA KUYRUĞU'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıl önce “Verin yetkiyi, Türkiye’yi uçuracağım” dediğini hatırlatan Garo Paylan şöyle devam etti: “5 yıl önceye göre yoksulluk arttı mı, azaldı mı? Yani işçi, memur, emekli daha iyi durumda mı, yoksa daha kötü durumda mı? Bir sorum daha var; 5 yıl önceye göre işçi, memur ve emeklinin alım gücü arttı mı, azaldı mı? Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi? ‘5 yıl önceye göre daha az yumurta, az et alıyorsanız bana oy vermeyin’ dedi. Şimdi yurttaşımız bunun hesabını yapsın. 5 yıl önceye göre daha iyi durumda mı, daha kötü durumda mı? İki kuyruk var. Bir kuyruk, ekmek kuyruğu. Ama bir kuyruk daha var ki lüks araba kuyruğu. Lüks araba bayilerine gidin, 6 ay, 1 yıl sonrasına randevu veriyorlar. Neden? Çünkü Sayın Bakan bir itirafta daha bulundu bu yıl. ‘Bu sistemden, dar gelirliler hariç, patronlar kazanıyor’ dedi. Sayın Bakan, sizi taktir ediyorum, itiraflarınızla gerçekten bize çok yardımcı oluyorsunuz.

'EYT Mİ O NE' DEYİP KIKIRDADI'

Bir gazeteci diyor ki ‘Sayın Bakan, EYT ile ilgili ne düşünüyorsunuz, ne olacak?’ Sayın Bakan, -espri kabiliyeti gerçekten meşhur biliyorsunuz, tek rakibinin Cem Yılmaz olduğunu düşünüyorum- bugün bir espri yaptı ama kimse gülmedi. ‘EYT mi, o ne’ deyip kıkırdadı..." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.