Karma Komisyon kararı: İki vekilin dokunulmazlığı kaldırılıyor

Karma Komisyon kararı: İki vekilin dokunulmazlığı kaldırılıyor
TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının...

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, bugün Ali Mahir Başarır ve Lürfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyalarını görüştü.

Komisyon Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

Lütfü Türkkan hakkında Bingöl’de, hayatını kaybeden bir askerin yakınına alenen küfretmesi, Ali Mahir Başarır'ın da Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın görevinden alınmasının ardından mahkeme hakimine gösterdiği tepki dokunulmazlıklarının kaldırılmasına gerekçe gösteriliyor.

Dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki Karma Komisyon karar raporları, doğrudan Genel Kurul gündemine giriyor. Genel Kurul, raporu kabul ederek dokunulmazlığın kaldırılmasını kararlaştırabileceği gibi, raporu reddederek yargılamanın dönem sonuna ertelenmesine de karar verebiliyor.

DOKUNULMAZLIĞININ KALKMASIYLA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞMÜYOR

Genel Kuruldaki oylamada, her milletvekili ve fezleke için ayrı oylama yapılıyor.  Milletvekilinin dönem sonuna bırakılan dosyası hakkındaki dokunulmazlığı devam ediyor.

Genel Kurul kararından sonra milletvekilinin dokunulmazlığı, söz konusu dosya için kaldırılmış oluyor.

Bir milletvekilinin dokunulmazlığının kalkmasıyla milletvekilliği düşmüyor, devam ediyor. Milletvekili maaşını alıyor ve diğer sosyal haklarından yararlanıyor. Tutuklanmamışsa Meclis'e gelerek yasama çalışmalarına da katılabiliyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.