İYİ Parti’den CHP’nin iş birliğine ret

İYİ Parti’den CHP’nin iş birliğine ret
İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında yapılan gizli oylamada CHP’nin iş birliği teklifi reddedildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifini değerlendirecek olan İYİ Parti'de bugün yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından CHP’nin iş birliği teklifine hayır kararı çıktı. Gizli oylamada, 14 'evet'e karşın 35 'hayır' oyu kullanıldı. Bu sonuca göre İYİ Parti seçimlere kendi adaylarıyla girecek.

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantının ardından, Genel Merkez ek binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, CHP’nin yerel seçimlerde iş birliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını söyledi. “Hayır kararı mı çıktı?” sorusuna, “Evet, hayır kararı çıktı” yanıtını verdi.

KÜRŞAD ZORLU: KARAR TARTIŞMAYA KAPALI
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu saat 19.30'da düzenlediği basın toplantısında karara ilişkin açıklama yaptı. Zorlu kararın oy çokluğuyla alındığını belirterek, "Genel İdare Kurulumuz toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai karara bağlamıştır. İYİ Parti, kendisine bir çıkış yolu aradığı zamanda umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm Genel İdare Kurulu üyelerimiz görüşlerini büyük açıklıkla ortaya koymuş ve oylamaya geçilmiştir. Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti'mizin hür ve müstakil olarak girmesi kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı. Seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolası ile milletimize hizmet etme sorumluluğumuzu onlarla paylaşacağız. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimize, İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.