HDP’li Özsoy: Katı milliyetçi adayı desteklemeyeceğiz

HDP’li Özsoy: Katı milliyetçi adayı desteklemeyeceğiz
HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’na destek verme...
HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’na destek verme şartlarını açıkladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ile CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, ABD’in başkenti Washington’da düzenlenen “11’inci Ortadoğu Çalışmaları Enstitüsü Yıllık Türkiye Konferansı”nda yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

HDP’li Özsoy, Haziran 2023’te düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’na destek vermeleri için, “Türkiye demokrasisinin garanti altına alınması, özgürlüklerin korunması, eşitlik, insan hakları ve Kürt sorunun tartışılması için uygun ortamın oluşturulması” şartlarının olduğunu ifade etti.

Özsoy, “Hiçbir katı milliyetçi adayı desteklemeyeceğiz. Sanırım siyasi duruma aşina olanlar kimden bahsettiğimizi anlıyor” dedi.

Millet İttifakı’nı destekleyip desteklemeyeceklerine karar vermek için Millet İttifakı’nın, Erdoğan sonrası döneme ilişkin projelerini açıklamasını beklediklerini aktaran Özsoy:

“HDP için önemli olan muhalefetin, Erdoğan'ın yerine geçirmek istediği adayın kendisi değil Türkiye’nin demokratikleştirilmesine ilişkin projeleridir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.