HDP Diyarbakır milletvekili Paylan: Ermeni aday konusunda pozitif ayrımcılık yapılmadı

HDP Diyarbakır milletvekili Paylan: Ermeni aday konusunda pozitif ayrımcılık yapılmadı
YENİGÜN HABER –  Halkların Demokrat Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan parti listelerinden bir Ermeni vatandaşın aday gösterilmemesi ile...

YENİGÜN HABER –  Halkların Demokrat Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan parti listelerinden bir Ermeni vatandaşın aday gösterilmemesi ile ilgili konuştu: Bu konuda bir pozitif ayrımcılık gösterilmesi değerlendirilebilirdi ama bu da yapılamadı.

Agos Gazetesine konuşan Garo Paylan şunları söyledi:

“Partimizin iki dönem kuralı var. Bu kural çoğunlukla uygulandı. Ben de bunun bilincindeyim ve kuralın uygulanacağını biliyordum. Ancak bir Ermeni adayın bulunması konusunda bir çaba gerekiyordu ve gösterildiğini de biliyorum. Yapılan istişareler sonucunda bir aday bulunamadı. Benim de adaylığım söz konusu olmadı. Bu konuda bir pozitif ayrımcılık gösterilmesi değerlendirilebilirdi ama bu da yapılamadı. Bizim gibi topluluklar her gün siyasette etkin adaylar çıkaramayabilirler. Elbette başka bir arkadaşımız bu görevi yapabilirdi. Demek ki yokmuş, böyle bakmak lazım. Veya bu konuya gönüllü bir kişi sert siyasete hazır değilmiş. Yoksa 2015’teki süreci yaşasaydık eminim başka bir politik iklimde çok sayıda arkadaşımız bu konuda parti kurullarında görev alabilirlerdi.

Mesela geçen yıl yapılan kongrede Parti Meclisi ve MYK’ya da Ermeni bir aday sağlanamadı. Bu da aslında bizim toplumda politik hayata devam etmek isteyen insan sayısının az olması ve politik iklimden dolayı geri durması anlamına geliyor.

BÜTÜN HALKLARIN TEMSİLİYETİNİN SÖZ KONUSU OLMASI GEREKİRDİ

Bu konuda üzgünüm. Bizim partimiz Halkların Demokratik Partisi. Bütün halkların temsiliyetinin söz konusu olması gerektiğini düşünüyorum ve bunu eksiklik olarak görüyorum. Bu eksikliği de gidermeye çalışacağız. İki dönem onurla ve gururla milletvekilliği yaptım. Partimle gurur duyuyorum. Vekil olmadan da mücadele etmeye devam edeceğim, bunu halkımız bilsin. Halkımızın hem geçmişle yüzleşme hem eşit ve adil bir gelecek talepleri konusunda mücadelenin en öndeki neferlerinden biri olmaya devam edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Taslak liste herhalde basına sızmış. Ondan dolayı ortaya çıktığını düşünüyorum. Yani şöyle ki, iki dönemlik adayların da kazanma olasılığı daha düşük yerlerde değerlendirilmesi durumu söz konusuydu. Bu konuda bana önce Ankara 2. Bölge milletvekili adaylığı teklif edildi ancak o noktada oradaki teklifi kabul etmedim. Çünkü, başka bir Ermeni aday olmadığı için, oranın da kazanma olasılığı -tabii ki umarım kazanılır- düşük olduğu için bu teklifi kabul etmedim. Başka bir formül de bulunamadı ki, ben aday değilim. Tabii ki seçim kampanyasında aktif olarak rol olmaya devam edeceğim ama bir aday olarak çalışmayacağım. Bunu da herkesin bilmesini isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.