DEM Parti’den CHP ile ittifak açıklaması

DEM Parti’den CHP ile ittifak açıklaması
Ayşegül Doğan, yerel seçimler ve başkanlık değişiminin ardından CHP'nin DEM Partiye yönelik tavrını değerlendirdi. Doğan herhangi bir partiyle güç birliği kararı olmadığını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin partisinin tutumunu, "Çok açık söyleyebilirim; herhangi bir partiyle yapılacak ve netlik kazanmış bir güç birliği şu an itibariyle yok" şeklinde özetledi.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e yerel seçimler, DEM Parti'nin tutumu, CHP ile olan temaslar ve Kürt siyasetinin iç dinamikleri üzerinden söyleşi veren Doğan, 14-28 Mayıs seçimleri sonrası gelen 'üçüncü yol siyasetinden sapma' eleştirilerine ilişkin, "Biz de bunun öz eleştirisini verdik" dedi.

DEM Parti'nin Eş Genel Başkanları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşme hatırlatılan Doğan, "CHP ile DEM arasındaki görüşmeler hangi aşamada?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"İki siyasi partinin de komisyonları çalışacak. Çok açık söyleyebilirim; herhangi bir partiyle yapılacak ve netlik kazanmış bir güç birliği şu an itibariyle yok."

Doğan, "İstanbul kararını ne zaman alacaksınız?" sorusuna da "Şu ana kadar açıklamadığımız il ve ilçelerdeki tutumumuza dair netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazanmadığı için açıklamıyoruz. Bu konudaki tartışmalar ve görüşmeler sürüyor" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.