DEM Parti İstanbul’da seçime girecek mi?

DEM Parti İstanbul’da seçime girecek mi?
DEM Parti İstanbul adaylarının başvurusunun geç yapıldığına dair tartışmalar üzerine İstanbul İl seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

31 Mart yerel seçimleri için partilerin belirledikleri aday listelerini seçim kurullarına teslim etme süresi sona erdi. Sürenin dolmasının hemen ardından DEM Parti'nin İstanbul adayları olan Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin başvurusunun yapılmadığı iddiası bazı basın organlarında yayınlandı. DEM Parti'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile bu iddia yalanlandı. Konuya dair İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

'DEM PARTİ İSTANBUL'DA SEÇİME GİRİYOR'

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun açıklamasında "DEM Parti İstanbul adaylarının başvurusunun 16.55'te yapıldığı belirtilerek, başvuruların geçerli olduğu aktarıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"DEM Parti'nin başvurusu 16.55'te alındı, 17.14'te işlemler tamamlandı. DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor."

İl Seçim Kurulu'nun açıklamasından kısa süre önce DEM Parti tarafından Aday Listesi Teslim Tutanağı paylaşılmıştı. Tutanakta 16.55'te başvurunun yapıldığı ve kurul tarafından tutanağın imzalandığı görülüyor.

NE OLDU?

DEM Parti’nin İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için İl Seçim Kurulu'na başvuruda geç kalındığı ve bu nedenle başvurunun kabul edilmediği iddia edildi. Haberlerin ardından DEM Parti, "Başvuruyu zamanında yaptık. Spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'nda" açıklaması geldi.

Evrakların seçim kuruluna teslim edilip edilmediğine dair sorulan soruya KRT televizyonunda cevap veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Bu sorunun sorulması bile algı yaratıyor" demişti.

Bakırhan, şöyle konuşmuştu:

"İstanbul adaylığı başvurularına ilişkin spekülasyon yapılıyor. Yayına gelmeden de arkadaşlarımızla görüştüm. İstanbul adaylığı başvurularıyla ilgili hiçbir problem yok. İstanbul'da adaylarımız bir haftadır çalışma yürütülüyor. Adaylarımızı çıkardık, çalışmalarımıza başladık. Bütün partilerin aday listeleri son güne kalır, bu gayet normal."

Ardından DEM Parti genel Merkezi, X hesabından adaylık başvurusuna dair tutanağı paylaşmıştı. İBB Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş da, Murat Çepni ile birlikte video paylaşarak, "Başvurumuzda hiçbir sıkıntı yok. Zamanında başvurumuzu yapmış bulunmaktayız demişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.