DEM Parti: 31 merkezde 54 bine yakın seçmen usulsüz kaydırıldı

DEM Parti: 31 merkezde 54 bine yakın seçmen usulsüz kaydırıldı
DEM Parti Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl ve DEM Parti Ankara eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan basın toplantısı düzenledi. DEM Parti toplantıda usülsüz seçmen kaydına ilişkin verileri açıkladı.

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl ve DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Öztürk Türkdoğan usulsüz seçmen kaydırmalar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Düzenledikleri basın toplantısında ulaştıkları verileri açıklayan Türkdoğan, 31 kente 54 bin seçmen kaydırıldığını bunların büyük bir kısmının güvenlik personeli olduğunu belirtti. Basın toplantısında bazı kentlerdeki kaydırmalardan açıklanan veriler şöyle:

Ağrı merkeze 4 bin 600 seçmen
Bitlis Tatvan'a 708 seçmen
Diyarbakır Eğil'e bin 213 seçmen
Diyarbakır Kulp'a 1985 seçmen
Hakkari Çukurca'ya 3 bin 602 seçmen
Hakkari Dereci'ye 2 bin 107 seçmen
Hakkari Yüksekova Esendere'ye 2 bin 19 seçmen
Şemdinli'ye 2 bin 260 seçmen
Iğdır merkeze 4 bin 598 seçmen
Kars merkeze 4 bin 30 seçmen
Siirt Eruh'a bin 357 seçmen
Siirt Kurtalan'a bin 175 seçmen
Siirt merkeze 6 bin 643 seçmen
Şırnak merkeze 8 bin 287 seçmen

DEM Parti tarafından yapılan açıklamaya göre; toplam 31 merkezde toplam 54 bine yakın seçmen kaydırıldığını tespit ettiklerini, itirazlarının ise il ve ilçe kurulları ve YSK tarafından reddedildiğini ifade eden Türkdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece tek bir adreste Ağrı merkezde 1923 seçmen kaydedilmiş. Yine Ağrı'da tek bir adreste - ki bunlar güvenlik personellerinin bulunduğu yerler- 1221 seçmen kaydırılmış. İtiraz etmişiz cevap ne verilmiş; 'İtiraza konu kişilerin bir kısmının emniyet tedbirlerinin takviyesi için il jandarma komutanlığı emrinde bir kısmının ise tatbikat ve operasyon faaliyetleri kapsamında 3. Komando Tugayı emrinde görevlendirildiklerini ayrıca verilen seçmen listesinin yeterli olmayacağını itiraz edilen kişi bir adreste oturmuyorsa nerede oturduğunun delilleri ile ispat edilmesi gerektiğini' belirtip reddetmiştir. Siz buraya güvenlik personelini 1 Eylül 2023'ten önce yazmışsınız, daha sonra biz itiraz etmişiz, il seçim kurulu diyor ki 'bunların nerede oturduğunu da söyleyin öyle araştıralım'. Bu sizin göreviniz. Kanun bu görevi size vermiş."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.