Cengiz Çandar: Diyarbakır dünyanın en politize şehridir

Cengiz Çandar: Diyarbakır dünyanın en politize şehridir
Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı, Cengiz Çandar Diyarbakır’ın dünyanın en politize şehri olduğunu söyledi. Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN...

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı, Cengiz Çandar Diyarbakır’ın dünyanın en politize şehri olduğunu söyledi.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN HABER - Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları Halide Türkoğlu, Osman Cengiz Çandar, Serhat Eren, Ceylan Akça Cupolo, Mehmet Emin Aktar, Samet Mengüç, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Eş Sözcüsü Abbas Şahin, HDP Diyarbakır Eş Başkanı Gülistan Atasoy ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, gazetecilerle kahvaltı programda bir araya geldi.

“BU BASKILAR HALKI VE BİZLERİ YILDIRAMAZ”

Programda konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, önceki gün Diyarbakır merkezli düzenlenen operasyona tepki gösterdi. Tutuklananlar arasında gazetecilerin olduğunu söyleyen Çandar, “Ana akım medyada bile Abdurrahman Gök kadar donanımlı bir gazeteci yoktur. Ana akım medyada gazetecilik yapanlar bile bu kadar bilgili değildir. Ben kendimi de bu işin içerisine katıyorum bende bir gazeteciyim. Tutuklanan diğer gazeteciler de Abdurrahman Gök’te mesleğini icra ettiği için şu an içerideler. Bu baskılar halkı ve bizleri yıldıramaz” diye konuştu.

“DİYARBAKIR’DA HALKA BİR ŞEY DAYATAMAZSIN”

Yıllarca dünyanın farklı şehirlerinde yaşadığını anlatan Çandar, Diyarbakır gibi politize bir şehir göremediğini de belirterek şöyle konuştu:

“Yıllarca Ortadoğu'da, Avrupa’da, Asya’da Amerika’da ve İskandinav bölgelerini dolaştım. Çoğu şehri gördüm yaşadım fakat Diyarbakır gibi politize bir kent göremedim. Bu şehirde halka bir şey dayatamazsın. Diğer şehirler gibi değil. Dünyanın en politize 5 şehri diye bir soru sorulsa Diyarbakır ilk sırada gelir.”

“KILIÇDAROĞLU’NDAN BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Yeşil Sol Partisi’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe değinen Çandar, Kılıçdaroğlu’ndan bir beklentilerinin olmadığın söyledi. Çandar, “Bizler Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Dersimli olmasından dolayıdır. Kılıçdaroğlu hiçbir zaman Dersimli olduğunu saklamamıştır. Dersim dediğimiz yer Diyarbakır’ın hemen yanında yer alan sembol bir şehirdir. Türkiye bir değişim istiyor, bizler de bu değişime destek veriyoruz. Yeşil Sol Parti’nin de Yeşil Sol Parti seçmeninin de ne Kılıçdaroğlu’ndan ne de diğer adaylardan bir beklentisi yok. Bizler de halk gibi bir beklenti içerisine girmeden destek verdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.