Azadi Hareketi ve Kürt Demokrat Partisi’nden HAK-PAR’a destek

Azadi Hareketi ve Kürt Demokrat Partisi’nden HAK-PAR’a destek
Kürt Demokrat Partisi (KDP KURD) ve Azadi Hareketi, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde HAK-PAR’a destek...

Kürt Demokrat Partisi (KDP KURD) ve Azadi Hareketi, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde HAK-PAR’a destek vereceklerini duyurdu.

Gülbahar ALTAŞ/YENİGÜ HABER - Azadi Hareketi Başkanı Metin Piran, Kürt Demokrat Partisi (KDP KURD) Genel Başkanı Reşit Akıncı ve HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan düzenledikleri ortak açıklamayla 14 Mayıs’ta yapılacak seçime ilişkin tutumlarını açıkladı. Yapılan ortak açıklamada seçimlerde HAK-PAR’a destek verileceği bildirildi. Açıklamada, “Rant için çekişen iktidar blokunun da muhalefet blokunun da, yine şaibeli Türk siyasetçileri Kürtlere temsilci olarak atayan, Türkiyelileşmeyi hedefleyen entegrasyon kesimlerin de halkımıza zarardan- acıdan başka sunacakları bir şey yok. Türkiye’de seçimlere katılacağı resmi olarak ilan edilen 26 partiden sadece HAK-PAR, Kürt sorununun çözümünü programının merkezine almış, federasyonu savunan ve seçim stratejisinde de bu anlayışla siyaset izlemektedir. Biz HAK-PAR, KDP KURD ve Azadi Hareketi bu seçim sürecinde Kürt halkının meşru taleplerini öne çıkarmak ve kalıcı istikrarlı bir Kürt temsil mekanizmasının temellerini atmak için birlikte çalışma kararı aldık.  Biz Kürt karşıtı politikaların, karşısında duracak, halkımızın taleplerinin savunucusu olacak ve barışçıl demokratik mücadeleyi büyüteceğiz” denildi.

‘KÜRTLERİ TEMSİL ETTİĞİNE İNANDIĞIMIZ BİR İÇİN HAK-PAR’A DESTEK VERDİK

Açıklama sonrası Yenigün’e konuşan Azadi Hareketi Genel Sekreteri Metin Piran, HAK-PAR’ı Kürt partisi olduğuna inandıkları için destek verdiklerini ifade ederek, “Kürtleri temsil ettiğine inandığımız bir partinin yokluğunda varsa bir parti onun da HAK-PAR olduğuna olan inancımızdan ve yine seçimleri her ne kadar önemsemek de sonuç itibariyle halkın, kitlelerin önem verdiği gündemi sıcak tutan bir meseledir. Bu noktada HAK-PAR’ın parti politikalarına sıcak bakıyoruz, destekliyoruz. Bu partilere Kürt partiler deniliyor. Ne kadar Kürt olduğu tartışılır ancak HAK-PAR’da tartışmaya yer yoktur. Tamamıyla Kürt partisi olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bizler kendilerini destekleyeceğiz” dedi.

HEDEFİMİZ MEVCUT BLOKLARIN DIŞINDA BİR BLOK OLUŞTURMAK

HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan ise Kürtlerin çıkarlarını korumak için Kürt halkının birliğine ihtiyacın olduğunu belirterek, verilen destekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Kaplan, “Halkın beklentisi Kürtlerin birliği biz de onun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar bugün Kürt Demokrat ve Azadi Partisi seçimlerde bizlere destek açıklaması yaptılar. Önümüzdeki günlerde diğer Kürt partilerinden destek verme ihtimali var. Bu konuda umutluyuz, sevinçliyiz, gücümüze güç katmak için yolumuza devam ediyoruz. Bu birliktelikle gücümüze güç katmış olacağız” diye konuştu.

Düzgün Kaplan, hedeflerinin Yeşil Sol Parti listesinde ‘Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda yer almayan Kürt parti ve oluşumlardan oluşan bir destek bloğunun oluşturulması olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.