Ali Babacan Diyarbakır’da konuştu: Kayyım politikası, halkı cezalandırmaktır

Ali Babacan Diyarbakır’da konuştu: Kayyım politikası, halkı cezalandırmaktır
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Burası, seçmen iradesinin gasp edildiği bir şehir" dedi.

İlknur FİDAN/YENİGÜN HABER - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Belediyelerdeki kayyım yönetimine tepki gösteren Babacan, "Burası, seçimle kazananların yerine başkalarının atandığı bir şehir. Burası, iktidarın kayyım politikalarıyla sandığın yok saydığı bir şehir. Beştepe’dekilere göre Diyarbakırlının oyu önemsiz. Beştepe’dekilere göre Diyarbakırlının oyu değersiz. Demokrasilerde böyle bir şey olmaz. Sayın Erdoğan, belediye başkanlığı ile çıktığı yolda, o günkü vesayet düzenine karşı mücadele ederek, halkın oylarıyla kazandı .Fakat şimdi, döndü dolaştı, kendisi bir vesayet düzeni oluşturdu. Ben öyle Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de başka konuşup da Diyarbakır’a geldiğimde lafı değiştirenlerden değilim. Bir kez de Diyarbakır’dan, yüksek sesle söylüyorum: İktidarın uyguladığı kayyum politikası, halkın iradesini yok saymaktır. Bu kayyum politikası, halkı cezalandırmaktır” dedi.

Kayyım politikası, demokrasinin orta yerine açılmış koca bir çukur olduğunu aktaran Babacan, “Kayyım politikası, demokratik siyaset yapmayı anlamsızlaştıran, seçme seçilme hakkını askıya alan bir uygulamadır. Partimizi ilk kurduğumuzda, bunları bütün detaylarıyla açıkça programımıza yazdık, tüm Türkiye’ye duyurduk. Aynı yerde duruyoruz. Ben bunları dile getirmek zorundayım. Çünkü bunları açıkça ortaya koymadan, yerel seçimlerden bahsetmenin bir anlamı yok. Seçimi, sandığı konuşmanın anlamı yok. Hep söyledim, söylüyorum: Bu ülkenin sorunlarının çözümü meşru, demokratik siyasetten geçer” şeklinde konuştu.

Kaynak:İlknur FİDAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.