Akşener’in sert çıkışının ardından son durum

Akşener’in sert çıkışının ardından son durum
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı Masadan kalktığını deklare ettiği sert açıklamaların ardından siyasetteki hareketlilik sürüyor. Dün...

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı Masadan kalktığını deklare ettiği sert açıklamaların ardından siyasetteki hareketlilik sürüyor.

Dün sosyal medya hesabından video paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sofra büyümek zorunda. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerekirdi" ifadelerini kullanmıştı.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK FOTOĞRAFI

Meral Akşener'in dünkü açıklamaları sonrasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın da aralarında bulunduğu belediye başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile bu sabah görüştü. Görüşme ardından toplu fotoğraf paylaşıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’na dair açıklamaları ve Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP’li iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı önermesi üzerine CHP’nin belediye başkanları Ankara’ya geldi. Akşam saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya gelen CHP’li belediye başkanları, bugün de CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmeye depremden etkilenen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş dışındaki belediye başkanlarının tümü katıldı.

CHP’li belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edeceği yönündeki haberler ise yalanlandı. CHP’den yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın, İYİ Parti Genel Merkezine bir ziyareti planlanmamaktadır” denildi.

AKŞENER DE BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bugün partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi.

Parti genel merkezi ek binasında düzenlenen toplantıya gelişinde Akşener'i, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik olumsuz açıklamaları ve mezhep imasının ardından Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden ve dünkü gelişmelerin ardından görevine döndüğü belirtilen Cihan Paçacı karşıladı.

AKŞENER SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Binaya girmeden önce basın mensuplarının son dönemdeki gelişmeleri ile ilgili sorularını Akşener "Sağ olun, teşekkür ederim" diyerek yanıtsız bıraktı.

İYİ PARTİ’Lİ USTA: KAPI HALA AÇIK

Öte yandan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacaklarına ilişkin soruya, "Bence kapı hâlâ açık" yanıtını verdi. Usta, adaylık içinse "'Beş genel başkanın imzasıyla karar alınabilir’ yaklaşımı masanın ruhuna aykırı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, dün yaptığı açıklamayla Altılı Masa'yla köprüleri atmasının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Dikkatler, Masa'nın 6 Mart Pazartesi günü yapacağı toplantıya ve İYİ Parti'nin tavrına yoğunlaşmış durumda. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.