Patlamada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Patlamada hayatını kaybedenler toprağa verildi
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede sivil bir aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 9 köylü...

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede sivil bir aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 9 köylü ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerden 4'ü Kulp ilçesinde, 2'si Batman'da biri ise Muş'ta toprağa verildi. Olayın arından kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ailelere taziye ziyaretinde bulunurken, patlamanın büyüklüğü de gün ağarınca ortaya çıktı. Patlayıcının döşendiği alanda yaklaşık 2 metre genişliğinde bir çukur oluşurken, Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ise 2 kişi gözaltına alındı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede sivil bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 7 köylü yaşamını yitirirken, 9 köylü ise yaralandı.  Patlamada yaralananlardan birinin taburcu edildiği, 4’ü ağır olmak üzere 9 kişinin tedavisinin de kentteki farklı hastanelerde sürdüğü öğrenildi.

İçişleri Bakanı Soylu yaralıları ziyaret etti

Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’a geldi. İlçede incelemelerde bulunan Soylu, yaralıları hastanelerde ziyaret etti. Yaralıların durumları hakkında bilgi alan Soylu, daha sonra yaralıların yakınları ile görüştü. Saldırının, Muş, Batman ve ilçeden gelen 20 kişilik bir işçi grubunun dönüşe geçtikleri sırada gerçekleştirildiğini kaydeden Soylu, patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Patlamanın büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı

Patlamanın büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı. Yola döşenen el yapımı patlayıcının, köylüleri taşıyan aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu pikap, metrelerce savrulurken patlayıcının döşendiği alanda da yaklaşık 2 metre genişliğinde bir çukur oluştu. Köylülerin yanlarında getirdikleri erzakları ile aracın parçalarının etrafa savrulduğu görüldü. Odun toplamak için bölgeye giden köylülerin kestikleri odunların içinde bulunduğu traktörün de olay yerinde olduğu görüldü.

‘ Şehit ve yaralıların içinde korucularımızda var’

Patlamanın ardından Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.  Sözen paylaşımında  “Diyarbakır Kulp Aygün Köyü’ne mensup orman kesimi yapan vatandaşlarımızın içinde bulunduğu minibüsün geçişi esnasında PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu 7 vatandaşımız Şehit 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Şehit ve yaralıların içinde Güvenlik korucularımızda vardır” diye konuştu.

Cenaze töreni düzenlendi

Bu arada hayatını kaybedenlerden 4'ü Kulp ilçesinde, 2'si Batman'da biri ise Muş'ta toprağa verildi. Hayatını kaybeden Ömer Yıldız (15), Abit Yıldız (22), Siraç Yıldız (26) ve Ahmet Ay (23) için Kulp ilçe merkezinde tören düzenlendi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, birçok sanatçı, akil insanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Onlar şehit oldu buna inanıyoruz”

Bakan Soylu, “Biz biliriz ki ekmeğe giden ibadete gider. Onlar şehit oldu buna inanıyoruz." İfadelerini kullandı. Soylu, "Hüseyinlerimizi uğurluyoruz. Peygamber efendimizin torunları gibi olan Hüseyinlerimiz. Allah sabredenlerle beraberdir. Şehittirler buna inanıyoruz. Size minnettarız, asaletinize minnettarız. Her şeyi yapmalarına rağmen bu milletin birlik hamuruna sahip çıkmanıza minnettarız. Size borçluyuz, asaletinize borçluyuz. Bu topraklarda kardeşliğe sahip çıkmanıza borçluyuz. 15 yaşındaki Ömer'imize borçluyuz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajını ileten Soylu, "Bilmenizi isterim ki; sizin gibi şu anda kalbi kavrulan bir adam var. Yanıp tutuşan bir adam var. Ailelerle konuşan, orada kardeşlerimle beraber olmamız bizim vecibemiz diyen bir adam var; Cumhurbaşkanımız! Başsağlığı diliyor, sabır diliyor. Bilin ki bir de sizinle beraber olan şimdi bu çocuklarımıza Fatih'alar okuyan milyonlarca kardeşimiz var." şeklinde konuştu. 4 kişi cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Aynı saldırıda hayatını kaybeden İhsan Çelikbilek ve Mehmet Bozyel'in cenazesi Batman'da, Sinan Diğer'in cenazesi ise Iğdır toprağa verildi.

Patlamayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Öte yandan patlamanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında patlamayla ilişkili olduğu iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman ile Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, gözaltına alındı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.