Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi Sorumlu Müdürü Aliye Zengin: Amacımız kaliteli eğitim

Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi Sorumlu Müdürü Aliye Zengin: Amacımız kaliteli eğitim
Diyarbakır’da faaliyet yürüten Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi, yoluna emin adımlarla yürümeye ve her geçen gün büyümeye devam ediyor....

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi, yoluna emin adımlarla yürümeye ve her geçen gün büyümeye devam ediyor. Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi Sorumlu Müdürü Aliye Zengin, “Amacımız çocuklarımıza sevgimizi ve ilgimizi vermek ve kaliteli eğitim almalarını sağlamak” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’da yıllardır başarılı bir şekilde hizmet veren Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi yaz ayına da muhteşem etkinliklerle girmeyi başardı. Yaptığı bir çok aktivite ile 2-6 yaş grubuna takdir edilecek eğitim ve beceriler kazandıran Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi yöneticileri ve öğretmenleri vatandaşlardan tam not aldı.

Yaz aylarına özel eğitimler

Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak 2-6 yaş grubuna eğitim verdiklerini belirten Zengin, “Son yıllarda da evlerimizin en küçük bireyleri için Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak 2-6 yaş grubu eğitimlerine devam etmekteyiz. Diyarbakır halkının ilgi ve alakası bizleri çok mutlu ediyor. Yaz aylarında da kreşimizde bir çok branşlı öğretmenli eğitimlerimizle Diyarbakır’da yine bir ilk olmayı ve farkındalık yaratmayı hedefledik” dedi.

Çocukların yaş gruplarına göre eğitim programları

Çocukların yaş gruplarına göre eğitim programı düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Zengin, “Eğitim programları çocuklarımızın yaş gruplarına göre düzenlenmektedir. Yine çocuklarımızın yaş gruplarına uygun olarak; İngilizce, piyano, bale, drama, jimnastik gibi aktiviteler yer almaktadır. Doğum günü, anneler günü, babalar günü, özel gün ve haftalar çocuklarımızın da aktif katılımıyla kutlanmaktadır. Bu etkinliklerin yanı sıra sinema günleri, bahçe partileri, müze ve ören yeri gezileri gibi eğitici-öğretici faaliyetler düzenlenmektedir” diye konuştu.

Hedefler sıralandı

Parlayan Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürlüğü olarak güvenilir ve şeffaflığı ön planda tutmayı hedeflediklerini belirten Kurucu Müdür Mekiye Toy ise, “Çocuklarımızın bütünlüğünü gözeterek; zihinsel, bedensel ve psikolojik gelişimlerini destekleyen eğitim vermeyi, kameralı sistemle güvenilir ve şeffaflığı ön planda tutmayı, Sosyal ve özgür bir ortamda eğitim programımız ile çocuklarımızın kişilik özelliklerini, bağımsızlık, yaratıcılık, sorumluluk ve paylaşma duygularını geliştirmeyi, toplum kurallarını öğrenmeyi ve yerinde kullanabilmelerini sağlamayı,Liderlik duygusunu ve öz bakım becerilerini geliştirmeyi, İlgi duydukları konulara kolayca konsantre oldukları gibi diğer konulara da konsantrasyon sağlamaları için motive etmeyi, Meraklı aktif ve araştırmacı birer birey olmaları için yaratıcılık ve yeteneklerini desteklemeyi, Doğa ve dünya ile bağlantılı olmalarını, Evlerindeki sıcaklık ve güven duygusunu okulumuzda da yaşamalarını ve her şeyden önemlisi mutlu olmalarını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  Mekiye Toz hedeflerine ulaşmak için okullarında uygulanan eğitim-öğretim programları ve aktiviteleri de şu şekilde sıraladı:

* Aktif öğrenme.

* Problem çözmede değişik araç ve gereçleri kullanabilme.

* Beyin fırtınası.

* Fen ve doğa çalışması.

* Verilen bir problem durumunu tanımlayabilme, çeşitli çözüm yolları önerme ve uygun olanı tercih ederek çözüm yollarını denemeyi destekleyici aktiviteler.

* Mantıksal ardışıklığı oluşturma ve sonuçlarını anlama yeteneğini destekleyici aktiviteler.

* Nesneleri eşleştirme, sınıflama, gruplayabilme, sıralayabilme.

* Dikkati artırma.

* Montessori yöntemiyle çocuklarımıza oynatırken öğrenme ortamı sağlıyoruz.

* Benlik algısını geliştirecek aktiviteler.

* Diğer çocuklarla ve yetişkinlerle birçok durumda etkileşimde bulunmayı destekleyen aktiviteler.

* Kendine güvenli ve bağımsız hareket etmeyi öğrenebilecekleri aktiviteler.

* Diğerlerini ve kendini kabul etmeyi ve değerli olduğunu anlayabilmeyi destekleyici aktiviteler.

* El-ayak-göz koordinasyonunu sağlamayı, duygu ve düşüncelerini motor hareketler yoluyla ifade edebilmeyi destekleyici aktiviteler.

* Koordineli ve ritmik hareket etme becerisini kazanmayı destekleyici aktiviteler.

* Kendi vücudunu ve yeteneklerini keşfedebilmeyi destekleyici aktiviteler.

* Sevmeyi, sevilmeyi, başkalarının hakkına saygı göstermeyi, kendi haklarını korumayı, insanlar arasında doğru ilişkiler kurmayı destekleyici aktiviteler.

Kendilerine 0553 131 43 41 – 0532 206 45 07 telefon numaraları ile ulaşabileceklerini belirten Toy, bunun yanı sıra Diclekent villaları 250. Sokak No:42 Kayapınar Diyarbakır’daki hizmet binalarına da ziyaretler düzenlenebileceğini söyleyerek Diyarbakır halkını davet etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.