Öykü Arin'e ilik nakli yapıldı

Öykü Arin'e ilik nakli yapıldı
Onda on uyumlu donör bulunamayan 4 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'e annesi Eylem Şen'de ilik nakli yapıldı. Anne Şen operasyonu, “Çok güzel bir...

Onda on uyumlu donör bulunamayan 4 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'e annesi Eylem Şen'de ilik nakli yapıldı. Anne Şen operasyonu, “Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip yeşerecek” mesajı ile duyurdu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Duvar'da yer alan habere göre uzun süredir uygun kök hücre aranan ancak bulunamayınca annesi Eylem Şen’in yarı uyumlu iliğinden nakil yapılmasına karar verilen Öykü Arin’e operasyon yapıldı.

Kasım 2018’de Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan ve aylardır kök hücre bağışı kampanyasının simgesine dönüşen 4 yaşındaki Öykü Arin için tam uyumlu donör bulunamamıştı. Bunun üzerine yarı uyumlu olan annesi Eylem Şen’den ilik nakli yapıldı. Nakil sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan anne Eylem Şen, “Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip yeşerecek” dedi. Asıl mücadelenin şimdi başladığını söyleyen Şen, bir diğer paylaşımında ise tüm lösemi hastalarına kök hücre bağışı için Antalya’da düzenlenecek etkinliğe çağrı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.