Nevroz hazırlıkları tamam

Nevroz hazırlıkları tamam
Her yıl görkemli kutlamalara sahne olan Diyarbakır Nevroz’u için hazırlıklar tamamlandı. 133 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in...

Her yıl görkemli kutlamalara sahne olan Diyarbakır Nevroz’u için hazırlıklar tamamlandı. 133 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in mesajının okunacağı Nevroz’’u yüzlerce gazeteci izleyecek

DİYARBAKIR YENİGÜN - Her yıl görkemli kutlamalara sahne olan Diyarbakır Nevroz’u için Bağlar ilçesinde bulunan Nevroz Alanı’ndaki hazırlıklar sona erdi. Nevroz Tertip Komitesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları, ev ev, sokak sokak dolaşarak halkı Nevroz’a davet etti.

Katılımcılar

Nevroz kutlamalarına, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP’li milletvekilleri ve belediye eşbaşkan adayları, HDP’nin yerel seçimler kapsamında ittifak sağladığı Kürt partileri, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, İHD Eş Genel Başkanları Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, Amedspor taraftar grupları, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DİSK’e bağlı sendika temsilcileri, MED-DER ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanı sıra eski Devlet Bakanı Ziya Halis katılacak.

Güven’in mesajı okunacak

Diyarbakır Nevroz’unda DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Kürt partileri temsilcilerinin birer konuşma yapacak. Ayrıca Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağının kaldırılması talebiyle 133 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in Nevroz mesajının okunması bekleniyor.

Kutlamayı yüzlerce gazeteci izleyecek

Nevroz Parkı’ndaki Nevroz kutlamasını yüzlerce gazeteci izleyecek. Bunun için birçok yabancı gazeteci kente geldi. Şimdiye kadar 268 yerli ve yabancı gazeteci, akreditasyon için HDP’ye başvuru yaptı.  Nevroz kutlamasında, Bajar, Koma Pel ve Pınar Aydınlar sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.