Montluc Edebiyat Ödülü Selahattin Demirtaş’ın

Montluc Edebiyat Ödülü Selahattin Demirtaş’ın
HDP’nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş 2017’de yayımlanan ilk öykü kitabı Seher’le, Fransa’da Montluc Direniş ve Özgürlük Ödülü’ne...

HDP’nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş 2017’de yayımlanan ilk öykü kitabı Seher’le, Fransa’da Montluc Direniş ve Özgürlük Ödülü’ne layık görüldü.

Montluc Direniş ve Özgürlük Ödülü, Fransa’nın Lyon kentinde Nazi işgaline ve barbarlığına karşı verilen ‘onurlu’ mücadeleyi anmak amacıyla, her yıl direniş ve özgürlük gibi değerlerin yeniden önem kazanmasına katkıda bulunan edebiyat eserlerine, görsel ve işitsel işlere ve girişimlere takdim ediliyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, Demirtaş, edebiyat kategorisinde, Roberto Saviano, Rana Ahmad, Marie Fleur Albecker ve Alaa El Aswany gibi isimleri geride bırakarak ödüle hak kazandı.

10 Şubat’ta düzenlenen törende, Demirtaş’ın yanı sıra, bu konuda geniş bir kamuoyu yaratarak 1981’de Fransa’da idam cezasının kaldırılmasını sağlayan avukat ve aktivist M. Robert Badinter ile Suriyeli sinemacı Hala Alabdalla da ödüle değer görüldü

Demirtaş’ın kaleme aldığı Seher, en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Prix Médicis Etranger’e de aday gösterilmiş ancak  ‘The Mars Room’ adlı kitabıyla Rachel Kushner ödüle layık bulunmuştu. (Foto: Arşiv)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.