Mızraklı’dan tepki; Hüsnüniyet değil suiniyet

Mızraklı’dan tepki; Hüsnüniyet değil suiniyet
ÇODEM ve Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklarla bir araya gelme talebinin reddedilmesine tepki gösteren DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Aile, Çalışma...

ÇODEM ve Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklarla bir araya gelme talebinin reddedilmesine tepki gösteren DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından verilen cevabın hüsnüniyet değil suiniyet olduğunu söyledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kurban Bayramı dolayısıyla kentteki Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM) ve Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla bir araya gelmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne yaptığı talep reddedildi. İl Müdürlüğü tarafından verilen cevapta, “Yapılan değerlendirme neticesinde talebiniz uygun görülmemiştir” denildi.

Yerel yönetimlerin öncelikleri

Karara tepki gösteren Mızraklı, yerel yönetimlerin bir takım önceliklerinin olduğunu belirterek, bu öncelliklerin başında kentsel imkanlardan ve kapasiteden en az yararlananlar olduğunu söyledi. Önceliklerinden birinin çocuklar olduğunu vurgulayan Mızraklı, “Özellikle anne ve babadan uzakta yaşayan çocukların, ilk kategoride düşünülmesi gerekiyor. Bu çerçevede biz bayram öncesi dönemde ilgili kuruma bir yazı yazdık. Bu yazıyı da usul gereği, böyle bir programdan bilgileri olsun diye yazdık. Normalde o tür yerlere bir yerel yönetim açısından baktığınızda çal kapıda gidilebilir yerler olması gerekir. Ama biz farklı bir algıya yol açmasın diye yazı yazdık” ifadelerini kullandı.

“Hüsnüniyet değil suiniyet”

Mızraklı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından verilen cevabın bürokratik edeple örtüşmediğini, insanlık değerleri açısından karşılık bulamayacağı bir dille yazıldığını ifade ederek, “Bu tutum sadece atanmışlarla seçilmişler arasında bir sorun olarak algılanmamalı. Burada ciddi bir anlayış boşluğu vardır” dedi. “Devletin çalışma teamülleri bellidir” diyen Mızraklı, verilen cevabın hüsnüniyet değil suiniyet olduğuna dikkat çekti. Mızraklı, ÇODEM ve Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla bir araya gelmek için bundan sonraki süreçlerde de ziyaret taleplerinin olacağını kaydetti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.