Mızraklı: Bahar geldi, güneş doğdu

Mızraklı: Bahar geldi, güneş doğdu
HDP’nin seçimler nedeniyle düzenlediği tebrik etkinliğinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, 31 Mart seçim sonuçlarının...

HDP’nin seçimler nedeniyle düzenlediği tebrik etkinliğinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, 31 Mart seçim sonuçlarının Kürt halkının başarısı olduğunu belirterek, “Bizler her defasında küllerinden nasıl doğduysak, bu seferde birlikte olmanın gücüyle yeniden başaracağız. Bahar geldi, güneş doğdu, hayallerimizi gerçekleştireceğiz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla partinin il binasında tebrikleri kabul etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık ile birlikte ilçe belediye eşbaşkanlarının katıldığı etkinliğe, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk ve HDP milletvekilleri de dahil oldu. Etkinlikte konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Garip Kandemir, 31 Mart seçimlerinde elde ettikleri başarıyı Öcalan’a armağan ettiklerini söyledi. DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve tüm cezaevlerine yayılan açlık grevlerine dikkat çeken Kandemir, “Kürt halkı bu yürüyüşü ile özgürlüğe ulaşmak üzere. Şafakta özgürlük görünüyor” dedi.

Mızraklı: Şehrimizi daha iyi bir hale getireceğiz

Tebrikleri kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, 31 Mart seçim sonuçlarının Kürt halkının başarısı olduğunu belirterek, “Sizlerin başarısını kutlamak için toplandık. Baskılara rağmen mücadelemize sahip çıkmanın başarısıdır. Onura, iradeye sahip çıkmanın başarısıdır. Sonuç olarak tüm bu zorlu süreci başarıyla atlattık. Asıl bundan sonra yoğun bir çabaya girişeceğiz. Gasp ve talan edilen şehrimizi daha iyi bir hale getireceğiz. Talan etmiş olabilirler, belediye kaynaklarını yandaşlarına aktarmış olabilirler, tüm kaynaklarımızı peşkeş çekmiş olabilirler. Bizler her defasında küllerinden nasıl doğduysak, bu seferde birlikte olmanın gücüyle yeniden başaracağız. Bahar geldi, güneş doğdu, hayallerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Birlikte kazandık, birlikte başaracağız”

HDP’nin izlediği seçim stratejisinde başarılı olduklarını ifade eden Mızraklı, “Barış siyaseti etkili oldu. Bizler barış mücadelesini bütün damarları ile öreceğiz. Gasp edilen yerel yönetimlerimizi yeniden kazandık. Bizler derman olmaya geliyoruz. Taş üstünde taş bırakmayacağız diyenlere karşı, taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Kentimizi güçlendireceğiz. Birlikte kazandık, birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

“Halkla el ele vereceğiz”

Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık ise kent halkına teşekkür ederek, “Kadınların emeği ile zafere ulaştık. 31 Mart’ta kayyumlara cevap verdik. Amed halkıyla el ele vererek, çalışmalarımıza başlayacağız” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.