VİDEO HABER - Bölge kentleri kara teslim!

VİDEO HABER - Bölge kentleri kara teslim!
https://youtu.be/Q0BNXqWy7XQ   Bölge kentlerinde önceki dün olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağıştan kaynaklı...

Bölge kentlerinde önceki dün olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağıştan kaynaklı yüzlerce yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, okulların tatil edildiği bazı kentlere yıllar sonra ilk kez kar yağması vatandaşları sevindirdi. Karayolları ve belediyeler ise karla mücadele için yoğun bir çalışma yürüttü

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Van olmak üzere bölge kentlerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yağıştan kaynaklı söz konusu kentlere bağlı yüzlerce köy ve kırsal mahallenin yolu kapandı. Kimi yerlerde kalınlığı 50 santimetreyi aşan yağış nedeniyle buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Trafikte aksama oldu

Diyarbakır kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyuncu etkisini sürdürdü. Beyaza bürünen kentte sabah saatlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Trafikte ciddi aksamalar meydana gelirken, araçlar bulvar ve caddelerde ilerlemekte zorlandı. Kentin değişik noktalarında çok sayıda küçük çaplı trafik kazası meydana geldi. Yokuşlu yollarda mahsur kalan araçlar vatandaşlar tarafından itilerek çıkarılmaya çalışıldı. Yağışa en çok sevinen çocuklar ise karın keyfini kar topu oynayarak çıkardı.

Güzeloğlu: Ekipler gece gündüz çalışıyor

Karayolları ve belediyeler karla mücadele için yoğun bir çalışma yaptı.  Kar yağışının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzelüğolu ile Bağlar belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu gece geç saatlere kadar çalışmaları denetledi.  Vali Güzeloğlu, ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirterek, “Şehrimizde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı ile birlikte karla mücadele ekiplerimiz gece gündüz demeden birçok noktada kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor” dedi.

Bağlar Belediye başkanı ekipleri denetledi

Bağlar Belediyesi tarafından ise kar temizleme çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalara Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da katıldı. Çalışmaları inceleyerek ekiplerden bilgi alan Beyoğlu, vatandaşların mağdur olmaması için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Beyoğlu,"Kentimizde etkili olan yoğun kar yağışının olumsuz etkilerinin vatandaşlarımıza  yansımaması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Mahallelerimizde başta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız" diye konuştu.  Başkan Beyoğlu, sabahın erken saatlerinde kar temizleme çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerinin çalışmalarını da takip etti. Vatandaşlar ve esnaflar ile görüşen Beyoğlu, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü dile getirdi.

Baro Başkanı Aydın: Greyder yok, tuz bitmiş

Çalışmaların yetersiz olduğunu savunan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Aydın, “Greyder yok, tuz bitmiş. Tüm yetkiler tek elde toplanınca, bir milyonluk şehrin halinin böyle olacağı belliydi. Diyarbakırlılar kürek ve süpürge başına. Süpürün!” paylaşımında bulundu.

Esnaf tezgâh açmadı

Bu arada Diyarbakır’da etkili olan kar yağışı Pazar esnafını olumsuz etkiledi. Yenişehir İlçesi’ndeki Ofis Semtinde Perşembe günleri kurulan semt pazındaki birçok esnaf kar yağışı nedeniyle tezgâhlarını kurmadı.

Deprem bölgesi

Deprem bölgesi Elazığ ve Malatya’da da etkili olan kar yağışı, çadırlarda kalan depremzedeleri olumsuz etkiledi. İki kentteki yoğun kar yağışının bugün akşam saatlerine kadar devam edeceği duyuruldu.

Van'da kar kalınlığı 45 santimetre

Van'da dün öğleden sonra etkisini arttıran kar yağışı yaşamı adeta felç etti. Aralıksız bir şekilde gece boyunca yağan kar ana yollar dışındaki tüm yolları kapattı. Kaldırımlarda kalınlığı 45 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle yayalar araçlarla aynı yolu kullanması dikkat çekti.

Yıllar sonra gelen kar

Yine, Mardin ve Şırnak'a bağlı kimi ilçeler ile Şanlıurfa’ya yıllar sonra ilk kez kar yağdı. Söz konusu durumu fırsat bilen vatandaşlar soluğu dışarıda aldı.

Okullar tatil

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Mardin, Şırnak, Van ve Tunceli ile bağlı ilçelerde bugün eğitime ara verildi. Söz konusu kentlerde resmi kurumlarca yapılan duyurularda, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Meteorolojiden yoğun kar uyarısı!

Bu arada Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman illeri ile çevresinde kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Şırnak, Siirt illeri ve çevresinde ise yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.