Merve Ünal davasında müebbet hapis istemi

Merve Ünal davasında müebbet hapis istemi
Meslektaşı Merve Ünal’ı öldüren polis Muharrem Yılmaz hakkında açılan davada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanığın “Kasten öldürme”...

Meslektaşı Merve Ünal’ı öldüren polis Muharrem Yılmaz hakkında açılan davada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanığın “Kasten öldürme” ve “ Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçlamasıyla müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’da 26 Mayıs’ta meslektaşı Merve Ünal’ı öldüren polis memuru Muharrem Yılmaz’ın “Kasten öldürme” ve “ Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçlamasıyla müebbet hapis ceza istemiyle hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne ait SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, sanık avukatları duruşmaya mazeret sunarak davaya katılmadı. Ünal’ın ailesi ve aile avukatı Zülal Erdoğan ise duruşmada hazır bulundu.

Kasten öldürme suçundan ceza istemi

Dosyanın esasına ilişkin mütalaasını açıklayan iddia makamı, sanığın öldürmek amacıyla Ünal’a ateş etmediği iddiasına karşın, otopsi, kriminal ve olay yeri raporlarıyla Ünal’ın vücudunda tespit edilen 16 adet ateşli silah giriş yarasıyla, sanığın öldürmek kastıyla hareket ettiğini kaydetti. Sanığın meşru müdahafa için Ünal’a ateş ettiği iddialarının uzmanlık raporlarıyla yalanlandığına dikkat çekilen mütalaada, sanık hakkında haksız tahrik indirimin uygulanmasına yer olmadığına karar verilmesi talep edildi. Mütalaada, sanığın “Kasten öldürme” ve “ Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçlamasıyla müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Savcının mütalaasına karşı savunma yapan sanık Yılmaz, mütalaayı kabul etmediğini ve kendini korumak için ateş ettiğine ilişkin iddialarını sürdürdü. Ünal’ın kardeşi Semra Ünal ise sanığın eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğini ifade ederek, mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi. Ünal Ailesi avukatı Zülal Erdoğan, sanığın eylemi tasarlayarak canavarca hisle gerçekleştirdiğini kaydederek, mütalaayı kabul etmediklerini vurguladı. Avukat Erdoğan, mütalaaya karşı detaylı savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Tutukluluğa devam kararı verildi

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi, somut delillerin bulunması, tutuklulukta geçirdiği süre ve suçun alt ve üst sınırı nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.