Menemen’de yeni başkan Musa Anter kapısı açtı

Menemen’de yeni başkan Musa Anter kapısı açtı
Kürtlerin yoğunlukta olduğu mahalledeki Gölpark Asarlık'ı Berlin Duvarı'na benzeten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy iki kapı açarak, birine Musa...

Kürtlerin yoğunlukta olduğu mahalledeki Gölpark Asarlık'ı Berlin Duvarı'na benzeten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy iki kapı açarak, birine Musa Anter, diğerine Deniz Gezmiş adını verdi. Aksoy, “Değerli dostlarım, biliyorsunuz ki bir Kürt aydınımız var. Uğur Mumcu gibi, diğer öldürülen katledilen aydınlarımız gibi, o da 1992'de katledildi. Gazeteci, yazar, şair Musa Anter...” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - İzmir’in Menemen ilçesinde Kürt nüfusun yoğunlukta olduğu yerleşimle ilçe merkezini birbirinden ayırdığı için “Berlin duvarı” olarak anılan yapının işlevi, yeni seçilen CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından kaldırıldı. Düzenlenen coşkulu törende konuşan Serdar Aksoy, Gölpark Asarlık kapılarını açarak, isimlerinin “Musa Anter” ve “Deniz Gezmiş” kapısı olacağını açıkladı.

“Menemen'de bundan sonra ırkçılık yok”

Menemen'de bundan sonra ırkçılığın olmayacağını söyleyen Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menemen'de bundan sonra ırkçılık yok. Sen-ben yok, Türk- Kürt, Alevi- Sünni, Laz- Çerkes yok. Menemen'de bundan sonra toplumsal kardeşlik var. Etnik kimlik ayrımı yok."  Aksoy, "Değerli dostlarım, biliyorsunuz ki bir Kürt aydınımız var. Uğur Mumcu gibi, diğer öldürülen katledilen aydınlarımız gibi, o da 1992'de katledildi. Gazeteci, yazar, şair Musa Anter. Size ilk sözümüz kapının açılmasıydı. İkinci sözümüzü ise şimdi tutuyoruz" ifadelerini kullandı. Aksoy, “Bir şairimizin söylediği gibi Musa Anter’in yaşam mücadelesi bir şekilde bizim son üç aydaki yaşam mücadelemizle örtüşüyor. Biz direnerek kazandık. Ve aynen o şairimizin dediği gibi yaşamaktan hiç korkmamışızdır, yaşamak direnmektir! Ayrıca biliyorsunuz, bir kapımız daha var. Size ünlü bir şairimizin şiirini okuyacağım; Aşkolsun sana çocuk aşkolsun En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim  O, onun en güzel yüz metresini koştu  En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak... En hızlısıydı hepimizin,  En önce göğüsledi ipi... Acıyorsam sana anam avradım olsun,  Ama aşk olsun sana çocuk, AŞK olsun!"  Serdar Aksoy şiiri okurken üzerinde "Deniz Gezmiş kapısi" yazılı fotoğrafı kaldırarak "Gördüğünüz gibi diğer kapımızın adı da 'Deniz Gezmiş kapısı' olacaktır" dedi.

‘Bundan sonra Berlin Duvarı bitmiş, yıkılmıştır’

Serdar Aksoy ayrıca genellikle Kürtlerin oturduğu mahallenin dibine çekilip, toplumu ikiye ayıran, Gölpark Asarlık kapısı hakkında da konuştu.  Bu kapıyı, “Berlin Duvarı”na benzeten Aksoy, “Geçmişte yapılmış hataları sorunları gidermeye devam edeceğiz. Bundan sonra Berlin Duvarı bitmiş, yıkılmıştır. Kapılarimizin isimleri Musa Anter ve Deniz Gezmiş kapısı olmuştur. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.