Mansur Yavaş mazbatasını aldı: Darısı İstanbul’a

Mansur Yavaş mazbatasını aldı: Darısı İstanbul’a
AK Parti’nin Ankara’da bütün oyların yeniden sayılması talebinin İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Mansur Yavaş mazbatasını aldı....

AK Parti’nin Ankara’da bütün oyların yeniden sayılması talebinin İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Mansur Yavaş mazbatasını aldı. Yavaş, “Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum” dedi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Mansur Yavaş mazbatasını Sıhhıye’deki Ankara Adliyesi’nde aldı. “Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum” diyen Yavaş, “Ankaralı vatandaşlarımızdan hiç kimseyi ayırmadan görevimizi yapacağız. Adaletten, liyakattan vazgeçmeden görevimizi yapacağız. Bu sesimizi Ankaralılara duyurduk ve sonuçta bu mazbatayı aldık. Çok itirazlı bir süreç oldu ama mazbatamızı aldık” diye konuştu.

‘DARISI İSTANBUL İÇİN DE OLSUN’

Mazbatasını almasının ardından “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Yavaş Ankara Adliyesi önünde yaptığı konuşmada mazbatasını göstererek, “Darısı İstanbul için de olsun” dedi. Yavaş şunları kaydetti, “Ankara’yı birliğin ve bereketin başkenti yapacağız. Gelişmiş ülkelerin başkentleriyle yarışır bir Ankara yapacağız. Seçim bitti seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin yok. Ne çalışanlar ne oy vermeyenler açısından bizde ayrım yok. Hizmetlerimizde adelet ve liyakat ön planda olacak.”

ANITKABİR’DEN BELEDİYEYE YÜRÜYECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara Adliyesi’nden ayrılıp Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek.

Buradaki devir teslim töreninin ardından Yavaş, saat 15.30’da Anıtkabir’i ziyaret edecek. Buradan yürüyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geçecek olan Yavaş saat 16.30’da burada toplananlarla bir araya gelecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.