"Mafên Zarokan/Çocuk Hakları"

"Mafên Zarokan/Çocuk Hakları"
Diyarbakır'da dezavantajlı 20 çocuk, kendi çizim ve hikayeleriyle çocuk haklarını anlattı. "Mafên Zarokan" ismiyle raflarda yerini alacak kitap için çocuklar,...

Diyarbakır'da dezavantajlı 20 çocuk, kendi çizim ve hikayeleriyle çocuk haklarını anlattı. "Mafên Zarokan" ismiyle raflarda yerini alacak kitap için çocuklar, 20 Ekim'de imza günü düzenleyecek

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'da Göç ve İnsani Yardım Vakfı'nın (GİYAV) açtığı Çocuk Hakları Atölyesi bünyesinde yer alan 20 dezavantajlı çocuk, atölye sonrası "Çocuk Hakları" isimli bir kitap hazırladı. Kürtçe ve Türkçe "Mafên Zarokan/Çocuk Hakları" adıyla hazırlanan kitapta, çocuklar, kendi resim ve öyküleriyle çocuk haklarını anlattı. Kitapta çocuklar haklarını, 10 resim ve 10 hikayeyle anlattı. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Eğitim, öğrenme, korunma, oyun, sevilme, sağlık, eğlenme gibi çocuk hakkının anlatıldığı kitap için çocuklar imza günü düzenleyecek.  Laleş Kültür Evi'ne 20 Ekim Pazar günü düzenlenecek imza gününde çocuklar, katılımcılara imzaladıkları kitabı ücretsiz olarak takdim edecek.  Projenin yürütücülerinden Dilan Ok, "Çocuk Katılımı için Mikro-Fon'un" desteği ile yürütülen projede çocukların resim ve hikaye özelliklerinin ön plana çıkarmak için başladıkları projenin çocuklar ve aileleri tarafından sahiplenilerek yürütüldüğünü söyledi.

Çocuklar kitabı Kürtçe ve Türkçe yazdı

Çocukların kendi haklarını aktardığı bir kitabın oluştuğunu kaydeden Ok, “Çalışma öncesi çocukları hazırladık. Etkinlik şeklinde konuştuk. Çocuklar sonrasında kitaplaşacağını öğrenince heyecanlandı ve sevindi. Kitaptaki resimlerin üzerinde çocuk hakları yer alıyor. Kürtçe ve Türkçe dilleri kitapta kendine yer buluyor” dedi. Çocukların kitap için hikaye yazarken büyük bir heyecan yaşadığını kaydeden Ok, aynı durumu ailelerin de yaşadığını söyledi. Pazar günü gerçekleştirilecek imza gününe katılım çağırısı yapan Ok, çocukların uzun zamandır bugüne hazırlandıklarını vurguladı.

Çocuklardan imza gününe çağrı

Kitapta hikaye yazan 13 yaşındaki Süleyman Kılıç da, çocuk haklarını tek tek sayarak çocukların haklarını bilmesinin önemine değindi. Kitabı imzalayacağı için heyecanlı olduğunu belirten Kılıç, imza gününe katılım çağrısı yaptı. Esma Donat ise çizdiği çocuk hakları ağacını göstererek kitap için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.