Video Haber: Madalyalı sporcular şampiyonaya katılamayacak

Video Haber: Madalyalı sporcular şampiyonaya katılamayacak
https://www.youtube.com/watch?v=JtVTCARIY-Y Diyarbakır’da düzenlenen Wushu müsabakalarında 11 madalya alarak önemli bir başarı elde eden Yay Spor Kulübü’nün...

Diyarbakır’da düzenlenen Wushu müsabakalarında 11 madalya alarak önemli bir başarı elde eden Yay Spor Kulübü’nün Başkanı Günay Yay, Antalya’da 26 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Wushu Şampiyonası’na maddi imkânsızlıklardan dolayı katılamayacaklarını söyledi. Yay, yarışmalara katılmaları halinde Diyarbakır’a şampiyonluk hediye edebileceklerini ifade etti

Rıdvan KÖSEN/Mehmet Uğur ÇAKIL/Yenigün Özel

Diyarbakır’da düzenlenen Wushu müsabakalarında 12 oyuncu ile katılıp 11 madalya alan Diyarbakır Yay Spor Kulübü, Türkiye Wushu Şampiyonası’na maddi yetersizliklerden dolayı katılamayacaklarını belirterek yetkililerden destek istedi. Sporcularının diğer sporcularla eşit şartlarda yarışamadığını vurgulayan kulüp başkanı Yay,  “Bu yıl federasyona katılım ücretini yatıramadığımız için bölgesel voleybol turnuvasına katılamadık” dedi. Yay Spor Kulübü, kent dinamiklerinin kendilerine destek olması yönünde çağrıda bulundu.

“Son iki yıldır yarışmalara girmekte sıkıntı yaşıyoruz”

Maddi imkânsızlıkların başarılarına engel olduğunu belirten Yay Spor Kulübü Başkanı Günay Yay, “Geçen hafta yapılan Türkiye Wushu şampiyonası il seçmelerine 12 sporcu ile katıldık. 11 tane madalya kazandık.  26 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına maddi imkânsızlıklardan dolayı katılım sağlayamıyoruz.  Geçen yılda il şampiyonasında 15 sporcu ile 10 tane derece getirdik fakat hiçbir ödenek olmadığı için yine katılamadık. İki sene önce 2017 senesinde çınarın orta viran köyünde 15 çocuğun arasında 6 tanesi maddi imkânsızlıklardan dolayı il seçmesine giremedi, 9 tanesi derece yaptı. Derece yapan 9 oyuncunun arasından sadece 3 tane oyuncu götürebildik. O da çınar kaymakamı sayesinde. Ve 3 tane oyuncumuz da Türkiye ikincisi oldu. Son iki yıldır herhangi bir destek bulamadığımız için yarışmalara girmekte sıkıntı yaşıyoruz. Geçen sene büyükşehir belediyesi spor dairesi başkanlığı bize bilet konusunda destek oldu.  Türkiye işitme engelliler Türkiye şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olduk. Geçen sene kick boks şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olduk ama bu yıl yapılan Türkiye kick boks şampiyonasına maddi imkânsızlıklardan dolayı gidemedik” ifadelerini kullandı.

“Yarışmalara eşit şartlarda katılmıyoruz”

“Oyuncularımıza spor kıyafetleri temin edilmediği için müsabakalara gündelik elbiselerle katılıyorlar” diyen Yay, sözlerine şöyle devam etti;  “Kulübümüzde wushu, tekvando, kick boks, jimnastik ve voleybol branşlarımız var. İki üç senedir gençlerimize faydalı olmak için bölgesel voleybol takımını kuruyoruz. Bu yıl federasyona katılım ücretini yatıramadığımız için bölgesel voleybol turnuvasına katılamadık. Yetkililerden durumun hassasiyetin farkına varıp desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Geçen yıl iki oyuncumuz Türkiye ikincisi olduğunda kimse bize destek olmadı. Şu an Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emre Kızıl ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet Kesen bilet konusunda bize destek oluyor. Federasyon yarışmaya girebilmemiz için onların belirlediği otellerde konaklamamız gerektiğini söylüyorlar. Bu da konaklama da bizi büyük bir masrafa sürüklüyor. Kulübümüzde tekvandodan olsun wushudan olsun milli sporcularımız da var. Geçen hafta yapılan Türkiye kick boks şampiyonasına katılma imkânımız olsaydı şampiyon olma durumumuz vardı. Çocuklarımız yetenekli ve spordan başka hiçbir alanla ilgilenmedikleri için başarı ihtimalimiz daha çok yüksek. Yarışmalara eşit şartlarda katılamıyoruz. Oyuncularımıza spor kıyafetleri temin edilmediği için müsabakalara gündelik elbiselerle katılıyorlar.”

“Sporcularımız zaten maddi yetersizliklerin içinden geliyor”

Milli Sporcu olduğunu belirten Baver Ersin de sporcuların birçok şeyden yoksun olduğunu vurguladı. Ersin, “1999 yılından beri tekvandonun içerisindeyim.  Bu yıllar içerisinde 2 sefer milli sporcu oldum. Benim sporculuk yıllarımda da maddi sıkıntılar vardı. Şimdi de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Belediye bize bilet konusunda yardımcı olsa da otel masrafları konusunda maddi sıkıntı yaşıyoruz. Sporcularımız zaten maddi yetersizliklerin içinden geliyor. Çocuklar için elimizden gelen desteği esirgemiyoruz. Kaç çocuğu bu durumdan kurtaracaksak o kadar bize kar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.