LGS maratonu

‘Hayat gecikmeyi asla affetmez. Geçip giden ger saat, her dakika, hatta her saniye bizden nice faydalı şeylerin bir kısmını da beraberinde götürmektedir.’ Samuel Johnson, zamanın değerine vurgu yapıyor.

LGS’ ye hazırlanan her öğrencinin bilmesi ve dikkat etmesi gereken zaman yarışının tam da içindeyiz. Zamanın verimli kullanılabilmesi için belki de  kendimize uygun bir planlama yapmamız gerekmektedir. Öğrenciler için bu planlama içeriği; konu tekrarı, günlük soru çözümü ve deneme sınavlarından oluşmalıdır.

1.Konu tekrarları

Tüm öğrencilerin eğitim süreci içerisinde ihtiyaç duyacağı en önemli başlıktır.Özellikle , öğrencinin zorlandığı konuları belli aralıklarla tekrar etmesi ve gerekirse destek alması önemlidir. LGS’ye son iki buçuk-üç ay kala her ders ile ilgili konuların mutlaka gözden geçirilmesi ve önemli notların alınması gereklidir. Günlük planlamanın belli zaman dilimleri mutlaka konu tekrarları için ayrılmalıdır.

  1. Günlük soru çözümü

Sınav hazırlığının en rutin parçasıdır. Günlük planlamaya mutlaka günlük soru hedefleri konmalıdır. Günlük soru çözümü yapılırken sınava en yakın güncel kaynaklardan soru çözülmesi gerektiği unutulmamalıdır. Derslerin katsayıları ve sınavdaki soru sayıları da göz önünde bulundurularak günlük soru çözümü yapılmalıdır. Öğrencilerin daha çok zorlandığı konularda yanlış yapmaları onları demoralizeebilir. Bu yüzden bu durumu, öğretmenlerinden destek alarak atlatmaları önerilir. Çok soru çözümü ve çeşitli kaynaklar kullanmak öğrencinin daha iyi öğrenmesini sağlar. Soru çözerken mutlaka kalem kullanılmalı ve çok basit de olsa işlem gerektiren sorularda mutlaka işlem yapılmalıdır. Bilgisine güvenen bir öğrencinin yanlış yapma ihtimali her zaman daha azdır. Günlük soru sayısına göre süre belirlemeyi alışkanlık haline getirmek gerekir.

  1. Deneme sınavları

Bilgimizi ve eksiğimizi ölçen bir simülasyondur aslında. Neyi ne kadar bildiğimizi ve neleri bilmemiz gerektiğini ölçer. Ya da bilgimizin bize yansımasını sağlayan bir ayna da olabilir. Deneme sınavları her öğrencinin zaman zaman heyecan yaşamasına da sebep olabilen sınav sürecinin önemli bir kazanımıdır. Zamanı kullanabilmeyi ve neleri bildiğimizi ya da neleri bilmediğimizi çoğunlukla deneme sınavları aracılığıyla öğreniriz. LGS yaklaştıkça daha dazla deneme sınavı çözmek ve bu aralığı sıklaştırmak gerekir. Bize daha çok zaman yönetimi ve kaygı düzeyimizi kontrol etmemize yardımcı olur. Özellikle de eksik olduğunu düşündüğümüz konulara tekrar geri dönmemiz gerektiğini sağlar. Deneme sınavlarında boş bıraktığımız ve yanlış yaptığımız sorularda mutlaka öğretmenlerimizden destek alarak süreci tamamlamalıyız.

LGS maratonu gözünüzü korkutmasın. Ne kadar çok kendinize ve bilginize güvenirseniz o kadar içten güdülenirsiniz. Bugünden itibaren daha sıkı ve daha özgüvenli başlayın. Unutmayın son zamanlarda yapılan tekrarlar her zaman daha kalıcı olur. Geç kalmadınız fakat daha fazla da geciktirmeyin (Hayat gecikmeyi asla affetmez). Kitap okumayı ve kendinizi sevmeyi unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi