Kürt yönetmenin belgeseli Oscar’a aday

Kürt yönetmenin belgeseli Oscar’a aday
Kürt yönetmen Telal Derki’nin “Of Father and Sons/Baba ve Oğullar” adlı belgeseli “En iyi kısa belgesel” kategorisinde Oscar’a aday oldu. Rudaw’da...

Kürt yönetmen Telal Derki’nin “Of Father and Sons/Baba ve Oğullar” adlı belgeseli “En iyi kısa belgesel” kategorisinde Oscar’a aday oldu.

Rudaw’da yer alan habere göre, Batı Suriyeli Kürt yönetmen Telal Derki’nin ikinci belgeseli olan “Of Father and Sons” bu yıl, “En iyi kısa belgesel” kategorisinde Oscar’a aday oldu. Belgesel, yönetmenin Müslüman bir ailenin günlük hayatını görüntülemek için Batı Suriye’ye gittiği seyahati anlatıyor.

"The Retrun to Homes" adlı belgesel Suriyeli yönetmen Telal Derki’nin ilk belgeseli. Aynı zamanda senarist ve yazar olan 1977 doğumlu Derki 2003’te Atina’da Sinema Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Kürt yönetmen, göçmen ve mültecilerin hayatını konu alan birçok kısa ve uzun metrajlı filme imza attı. Telal Derki aynı zamanda CNN ve Reuters gibi uluslararası medya kuruluşunda foto muhabiri olarak çalıştı. Derki, 2014’ten beri Almanya’nın başkenti Berlin’de ikamet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.