Korona tedavisi SGK kapsamında

Korona tedavisi SGK kapsamında
Korona virüsü tedavisinde kullanılan işlemler SGK'ya alındı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı   DİYARBAKIR YENİGÜN - Pandemi hastanelerinde...

Korona virüsü tedavisinde kullanılan işlemler SGK'ya alındı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Pandemi hastanelerinde korona virüsü tedavisinde kullanılan tüm işlemler SGK geri ödeme kapsamına alındı. Bakan Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile korona virüsü tedbirleri kapsamında birçok iyileştirme yapıldığını açıkladı.

Tedavi SGK kapsamına alındı

Bir süredir özel hastanelerde koronavirüs tedavisi sonrasında çıkartılan faturalar ve ücret alınarak yapılan testler tartışma konusu olmuştu. Bu kapsamda bugün Resmi Gazete’de alınan kararlar yayınlandı ve Pandemi hastanelerinde koronavirüs tedavisinde kullanılan tüm işlemler için ödeme planı belirlendi. Pandemi bakım hizmeti, “Sadece pandemi süresince, pandemi olgularına yönelik tedavilerde 510010 ile birlikte faturalandırılır. Ayrıca pandemi süresince pandemi olgusu olup olmadığına bakılmaksızın 510090 kodu ile birlikte faturalandırılır. Günde bir adet faturalandırılır” şeklinde listeye eklendi. Böylece hem korona virüsü hem de immün plazma yoluyla korona virüsü tedavisi SGK kapsamına alınmış oldu. Yine aynı düzenlemede Erişkin-Çocuk Yoğun Bakım Hizmetleri içinde pandemi bakım hizmeti, birinci, ikinci ve üçüncü basamak yoğun bakımlar da SGK kapsamına alındı. Ayrıca yine Resmi Gazete’de yer alan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararına göre, pandemi ve immün plazma tedarik ve uygulamasında kullanılacak ilaçlar da SGK geri ödeme kapsamına alındı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.