Kızıltepe Belediyesi'ne kayyum atandı

Kızıltepe Belediyesi'ne kayyum atandı
Mardin'de HDP'li Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz görevden alındı. Yerine kaymakam kayyum olarak atandı.   DİYARBAKIR YENİGÜN...

Mardin'de HDP'li Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz görevden alındı. Yerine kaymakam kayyum olarak atandı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin’de Kızıltepe Belediyesi’ne kayyum atandı. HDP’li Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz görevinden alınarak yerine Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam görevlendirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla dosyası olduğu ve bu gerekçeyle görevden alındığı belirtildi. Belediye Başkanı Yılmaz ise sabah saatlerinde geldiği belediye binasına alınmadı. Eşbaşkan Elik, görevden alındığına dair tebligatı istedi. Polisler, “Hukuksuzluk varsa bunu çözersiniz, ondan sonra girersiniz. Zamanı gelince göreceksiniz” diye cevap verdi.

Yerel seçimlerde belediyeyi yüzde 70.45 oyla kazanan HDP’den eşbaşkan olarak Nilüfer Elik Yılmaz ile Salih Kuday seçilmişti. Seçimlerden sonra eşbaşkanlardan Kuday’a, KHK ile görevinden alındığı gerekçesi mazbatası verilmemişti. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.