Kent Hafızası (Şubat) VI

CHP Diyarbakır İl Kongresi 16 Şubat’ta yapıldı. İki ayrı listenin yarıştığı Kongrede Diyarbakır İl Başkanlığı’na Gönül Özel büyük bir sürpriz yaparak seçildi.

Böylece Diyarbakır’da ilk kez CHP İl Başkanlığına bir kadın seçilmiş oldu. Gönül Özel, 65 delegenin oyunu alarak yeni İl Başkanı olurken, diğer aday Abdurrahman Aslan ise 50 oy aldı.

***

Uzun zamandır hem kamuoyunun hem de basının uzağında duran Ak Parti İl teşkilatı, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve İl yöneticilerinin de katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada konuşan Bal, Diyarbakır Valiliği öncülüğünde Sur ilçesindeki Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde uygulanan projeyle ilgili çalışma yürütüldüğünü, burada 62 dükkandan oluşan bir çarşının oluşturulacağını belirterek, “Sur’daki projeyle sivil toplum örgütleriyle çalışma yürütülüyor. Bunun gerçekleşmesi halinde 6 mahalledeki yasak temmuz ayında sona erebilir.” dedi. Bal, ayrıca Diyarbakır’da Şehir Hastanesi kurulacağını, proje ihalesinin bu ay içerisinde yapılacağını ve hastanenin eleştirilen “yap-işlet-devret” modeliyle değil devlet eliyle gerçekleştirileceğini açıkladı.

***

Bazı insanlar vardır ki yaşam tarzlarıyla, duruşlarıyla insanların beynine kazınır, sevilir, sayılır.

Ziya Gökalp Lisesi öğretmenlerinden emekli MevlüdeTütenk, namı diğer “Deli Mevlo” lakaplı tarih öğretmeni evinde düşerek beyin kanaması geçirmesinin ardından alındığı yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Mevlüde Hoca’nın ölüm haberiyle birlikte başta öğrencileri olmak üzere sevenleri, son yolculuğunda O’nu yalnız bırakmadılar. Uğurlar olsun hocam...

***

17 Şubat’ta Ofis Sanat Sokağında bulunan bir kafede oturan Kadir Toskar adlı uzman çavuş saat 14,30 sıralarında silahıyla göğsüne ateş ederek intihar etti. Göğsünden ağır yaralanan uzman çavuş yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

***

Antalya’da 6 Şubat’ta reklam filmi çekeceğiz bahanesiyle baba-oğul tarafından ormanlık alana götürülerek darp edilen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bulunan Diyarbakırlı sosyal medya fenomeni ‘Ares Özdemir’ adlı Şehmuz Özdemir’in beyin ölümü gerçekleşti.

***

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2016’da görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile dönemin 63 meclis üyesine “belediyedeki eşbaşkanlık” nedeniyle iddianame hazırlandı. Diyarbakır 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen davanın iddianamesinde, Kışanak ve Anlı “Görevi kötüye kullanmak”, “Kamu görevini usulsüz üstlenmek”, 63 belediye meclis üyesi de “Görevi kötüye kullanmak”la suçlanıyor.

 

Gülistan Nerede?

Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikincisi sınıf öğrencisi Diyarbakırlı Gülistan Doku’yu arama çalışmaları maalesef sonuç vermiyor.

Diyarbakır’dan giden 7 kişilik JAK, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Adıyaman’dan gelen dalgıç polisler ve AFAD ekipleriyle devam eden çalışmaları Doku’nun ailesi de takip ediyor. JAK ekipleri arama çalışmaları kapsamında bir bölümü aşırı soğuklar nedeniyle buz tutan Uzunçayır Baraj Gölü’nde dalışlar gerçekleştirdi. Bot ve teknelerle de devam eden arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi