Kent Hafızası - II

Kanal İstanbul günlerdir tartışılıyor. Montrö vurgusu, projenin yapılacağı alandaki arsaların satışı ve tarım, su kaynağı gibi onlarca vurguyla tartışılan Kanal İstanbul Projesine destek vermek amacıyla Diyarbakır’da Gönül Mimarları İnisiyatifi, yeni yılın ilk gününde bir basın açıklaması yaptı. Kanal İstanbul Projesinin Türkiye projesi olduğunu belirterek, AK Parti iktidarının, dahili ve harici tüm art niyetli itirazlara, karşı çıkışlara, yıkıcı ve viran edici hücumlara, insafsız muhalefetlere rağmen, cumhuriyet tarihinin hiç bir evresinde örneği ve emsali görülmemiş, görkemli ve ihtişamlı eserleri vücuda getirdiğini vurgulandı.

Gün geçtikçe artan akaryakıt fiyatları, sürücüleri zor duruma düşürdüğü bilinen bir gerçek. Diyarbakır’daki ticari taksi, şehir içi minibüsü, okul servisi sürücüleri ve vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak yeni yılda zam yapılmaması ve fiyatlarda indirime gidilmesi talebinde bulundular.

2019’da uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilen yaklaşık 40 operasyonda 70 tona yakın esrar ele geçirilirken 83 milyon civarı Hint ve kök kenevirleri imha edildi. Yeni yılın ilk gününe sarkan Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki “Kıran-11 Narko-terör Operasyonu”nda 515 kilogram esrar ele geçirildiği duyuruldu.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Üçkuyular, Aziziye ve Gürdoğan mahallelerinin bağlı olduğu 450 Evler Atıksu Terfi Merkezi’nin arızalı olması ve kanalizasyon şebekesinde atıksu bacasının kırık olması nedeniyle, kanalizasyon suyunun iki ayrı noktadan Dicle Nehri’ne aktığı tespit edildi.

DiSKİ tarafından yapılan yenileme ve bakın çalışmalarının ardından nehirde temizleme çalışmaları yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’daki mitingine IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Yönetmen Lisa Çalan, 2016 yılından bu yana sahne tasarımcısı olarak görev yaptığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’ndeki işinden çıkarıldı.

Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu durumla ilgili yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Belediye, Çalan ve 3 personelin 45 gün kesintisiz ve mazeretsiz olarak işe gelmediğinin tespit edildiği için sözleşmelerinin yenilenmediğini vurguladı.

İşten çıkarılan Çalan ise “Beni işe gitmeden maaş almak isteyen biri gibi göstermelerine izin vermeyeceğim. Hakkımı yargıda arayacağım” dedi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde akıllara Çiftlik Bank vurgununu hatırlatan bir vurgunculuk olayı yaşandı.

Büyükbaş hayvan çiftliği kuran iki kardeş, piyasadan topladıkları yaklaşık 20 milyon lira ile kayıplara karıştı. Olay, mağdurların emniyete başvurmasıyla ortaya çıktı.

Olayın basına yansımasının ardından, sırra kadem basan zanlılar teslim oldu. Gözaltına alınan zanlılar, Mardin’in Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına teslim oldu. Silvan Cumhuriyet Savcılığınca şüphelilerin Mardin Cumhuriyet Savcılığında SEGBİS ile ifadesi alındı. Daha sonra tutuklanma istemi ile Silvan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen iki kardeş, tutuklanarak Mardin Kapalı Cezaevine gönderildi. Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi